Silniční doprava

Iveco Česká republika opouští Jiří Vaněk

Z vedení společnosti, pod kterou spadá i továrna ve Vysokém Mýtě, opouští její dlouholetý generální ředitel a vedoucí pro Product Engineering & Validation.

Jiří Vaněk byl jmenován generálním ředitelem společnosti Iveco Czech Republic v červenci 2014. Ve své funkci byl zodpovědný nejen za závod ve Vysokém Mýtě, který je největší v rámci celé skupiny CNH Industrial, kam Iveco patřé. Podílel se i na vývoji všech autobusů Iveco a jejich tzv. validaci.

Přečtěte si také

Jiřího Vaňka střídá na pozici generálního ředitele David Kříž, který pracuje ve firmě od roku 1998 a v současné době zastává pozici hlavního právníka skupiny CNH Industrial pro střední a východní Evropu a hlavního právníka pro značku IVECO pro Evropu.

Oblast Product Engineering & Validation přebírá Serdar Güngör, který do skupiny CNH Industrial přichází s více než 20letými zkušenostmi z oblasti vývoje produktů ve společnosti Ford Otomotiv a jako generální ředitel ve Witturu.

Iveco Czech Republic děkuje Jiřímu Vaňkovi za jeho přínos, díky kterému firma získala respekt a potvrdila pozici renomovaného výrobce autobusů. Zároveň společnost věří, že odborné znalosti a manažerské dovednosti Davida Kříže a Serdara Güngöra podpoří další rozvoj společnosti.

Přečtěte si také

Back to top button