Silniční doprava

Nová řada F-LINE

Nová řada F-LINE. Ford Trucks představuje řadu F-LINE, novou sérii rozvážkových a stavebních vozů, nabízející pohodlný zážitek z jízdy s novým designem, technologií konektivity a pokročilými bezpečnostními funkcemi. Tato řada s moderním designem zasahuje do tří segmentů – silniční nákladní vozy, stavební vozy a tahače.

Ford Trucks, globální značka průmyslu těžkých užitkových vozidel, představil v turecké Antalyi svoji novou sérii rozvážkových a stavebních vozů F-LINE. Inspirovaná vizí “Sharing the Load“, navrhla společnost Ford Trucks řadu F-LINE na základě analýzy poptávky trhu a zároveň požadavků zákazníků. Klade z cíl splnit očekávánou míru efektivity, spokojenosti a spolehlivosti na každé úrovni zákaznického zážitku. Svými parametry a modely řada F-LINE získává ještě širší spektrum zákazníků v odvětví těžkých užitkových vozidel.

Přečtěte si také

Murat BAKIŞ, MD Central Europe pro Ford Trucks uvedl: „Ve Ford Trucks neustále pracujeme na technologiích nové generace, které přinášejí ještě vyšší výkon a efektivitu našich vozidel“.

Dále také uvedl, že úspěch Ford Trucks roste ve všech mezinárodních trzích každým rokem: „Budeme nadále pokračovat v posouvání naší značky vpřed inovacemi v našem portfoliu produktů a technologií, které nabízíme. S novou řadou F-LINE, jež je postavena na zpětné vazbě od našich zákazníků, přinášíme inovace, které zvyšují jak pohodlí, tak výkon vozidla.“

Nová řada F-LINE je efektivnější

Se systémem ConnecTruck, který je také nabízen v sérii F-LINE, se mohou zákazníci kdykoli připojit ke svému vozidlu prostřednictvím webového portálu, nebo ze svých mobilních telefonů. Tento monitorovací systém umožňuje nejen sledování pozice vozidel na mapě,  ale i možnost získat aktuální údaje o vozidle, nebo předchozí záznamy o jeho používání. Díky této technologii lze rovněž vzdáleně diagnostikovat vozidlo, nebo aktualizovat jeho software. Stav vozidel Ford Trucks je tak sledován v reálném čase a vzdáleně, což umožňuje zvýšit dobu provozu také díky prediktivním algoritmům dálkové diagnostiky, která odhalí možnou poruchu ještě před samotným odstavením a vyřazením vozidla z provozu.

Design inspirovaný modelem F-MAX

Kabina a vnější design série F-LINE jsou inspirované modelem F-MAX a byly vyvinuty s cílem ještě více zlepšit ergonomii, pohodlí a efektivitu vozidla.

Design interiéru klade důraz na optimální komfort a kvalitu, zatímco ten venkovní poskytuje stylový, dynamický a nápadný vzhled. 9“ multimediální displej, umožňuje řidiči ovládat mnoho funkcí uvnitř 

vozidla, nové materiály byly použity na sedadla, nový je i volant a jeho ovládací tlačítka, která zvyšují komfort jízdy. Omlazená mřížka chladiče, nárazník, světlomety, blatníky, dveře a obložení zrcátek kombinují výkon a styl a zároveň zvyšují celkovou ergonomii řízení. 

Bezpečná jízda díky nejnovějším technologiím

Série F-LINE také představuje vrcholný prožitek z jízdy díky novým bezpečnostním technologiím, které zároveň splňuje aktualizaci nařízení standardů pro bezpečnostní asistenční systémy-General Safety Regulation, která vstoupí v platnost od 7. července 2024 v celé EU.

Systém sledování mrtvých úhlů, zadní couvací kamera, rozpoznávání dopravních značek, monitorovací systém tlaku v pneumatikách, signál nouzového zastavení, nebo příprava integrovaného testu na alkohol a následné zablokování vozu zajišťují bezpečnou cestu na každé silnici.

Systém detekce kolize s chodci, inteligentní adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go, automatický asistent dálkových světel, nebo varování před opuštěním jízdního pruhu pak poskytují pro řidiče bezpečnější a příjemnější zážitek z jízdy.

Nová limitovaná verze oceněného modelu F-MAX

Ford Trucks při této příležitosti také představil model F-MAX Select, novou a limitovanou sérii oceněného modelu F-MAX, který získal prestižní ocenění 2019 International Truck of the Year. Bude vyrobeno pouze 400 kusů. F-MAX Select posouvá zážitek z jízdy na jedinečnou úroveň kombinací obohacených designových detailů s pokročilými technologiemi a pohodlím.

Všechny uvedené modely bude možné objednat u distributora, společnosti F TRUCKS a.s. od února 2024.

Zdroj
Ford Trucks

Přečtěte si také

Back to top button