Silniční doprava

Opel Vivaro-e pro skupinu VINCI Energies

Opel Vivaro-e se dostalo do flotily francouzské společnosti VINCI Energies. Společnost se rozhodla vybavit svoji divizi Building Solutions, jež se věnuje správě budov, flotilou elektrických vozů Opel.

Automobilka Opel předala vedení divize VINCI Energies Deutschland Building Solutions prvních 30 elektrických dodávek Opel Vivaro-e. Pracovníci divize VINCI Energies Building Solutions je budou využívat při svých každodenních cestách za klienty a zákazníky po celém Německu. 

Přečtěte si také

Opel Vivaro-e ujede na elektřinu až 329 Km

Elektrická dodávka o délce 5,3 m uveze náklad o hmotnosti až 930 kg, přičemž převážené předměty mohou být až 2,75 m dlouhé. Přibližně polovina ze třiceti dodávek Vivaro-e předaných společnosti VINCI Energies Deutschland Building Solutions dostala speciální regálovou vestavbu Sortimo. 

Opel Vivaro-e pro skupinu VINCI Energies

Dodávka Vivaro-e je poháněna trakčním elektromotorem o výkonu 100 kW/136 k s točivým momentem 260 Nm, který čerpá energii za sady pod podlahou uložených akumulátorů o celkovém výkonu 75 kWh. Tato energie propůjčuje dodávce Vivaro-e dojezd až 329 km (dle normy WLTP).

Bezpečnost byla pro Opel vždy absolutní prioritou, proto jsou dodávky Vivaro-e vybaveny řadou asistenčních systémů, jako je například tempomat, omezovač rychlosti, systém sledování únavy řidiče, varování před překážkou ve slepém úhlu, přední a zadní parkovací asistent nebo záďová kamera s úhlem záběru 180 stupňů. Na pohodlí řidiče a jeho spolujezdce myslí vyhřívaná sedadla nebo infotainment Multimedia Radio kompatibilní s Apple CarPlay i Android Auto. 

Elektrické dodávky Vivaro-e jsou prvními LCV vozy ve flotile skupiny VINCI. Opel má také Vivaro-e ve verzi Hydrogen s vodíkovými palivovými články.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button