Silniční doprava

Rekordní zakázka pro Volvo: 1000 vozů FH pro Lanutti

Lannutti Group, italská přepravní a logistická společnost, objednala tisíc nových nákladních vozidel Volvo FH s nejnovější technologií úspory paliva I-Save. Společnost vidí potenciál snížit spotřebu paliva o 10 procent a také snížit emise CO2.

Skupina Lannutti působí v osmi evropských zemích s flotilou 1800 nákladních vozidel. Rozhodnutí investovat do 1000 nových nákladních vozidel Volvo FH bylo učiněno po komplexním celoročním testu paliva, kde bylo nové Volvo FH vybavené systémem I-Save porovnáno s ostatními nákladními vozidly smíšeného vozového parku. Výsledkem bylo ohromující snížení paliva o 10 procent ve srovnání se stejným standardním nákladním vozidlem Volvo FH verze Euro 6 Step C, které Lanutti provozuje.

Přečtěte si také

„Zásadou obnovy vozového parku ve společnosti Lannutti Group je upřednostňovat vozidla s nízkými emisemi. Kromě spolehlivosti je pro nás nejdůležitější faktorem udržení co nejnižší hmotnosti nákladního vozidla, vysokého užitečného zatížení a minimální spotřeby paliva. Po úspěšném testovacím období jsme se rozhodli, že všechna nová nákladní vozidla Volvo by měla být s technologií I-Save,“ říká Valter Lannutti, generální ředitel Lannutti Group.

Valter Lanutti (FOTO: Volvo Trucks)

Verze Volvo FH s I-Save kombinuje mimořádně úsporný motor s funkcemi pro úsporu paliva, které snižují spotřebu paliva při dálkových provozech – aniž by byla omezena ovladatelnost. Vozidla jsou vybavena dalšími bezpečnostními prvky, jako je podpora při změně jízdního pruhu a podpora bdělosti řidiče, které pomáhají předcházet nehodám.

Objednávka 1000 vozidel Volvo FH se systémem I-Save bude společnosti Lannutti předána v letech 2021 a 2022.

„Se společností Lannutti Group máme dlouhodobé a důvěryhodné obchodní vztahy a jsem opravdu hrdý na to, že věří společnosti Volvo, a že potvrzují vynikající výkonnost našich nákladních vozidel s I-Save. Je to stejně důležité pro životní prostředí jako pro naše zákazníky,“ říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Přečtěte si také

Back to top button