Silniční doprava

Spolupráce IVECO BUS s HTWO

Spolupráce IVECO BUS s HTWO. Společnost Iveco Group prostřednictvím své značky IVECO BUS oznamuje, že bude spolupracovat se společností HTWO, aby své budoucí evropské autobusy na vodíkový pohon vybavila špičkovými systémy palivových článků.

HTWO, jako obchodní značka společnosti Hyundai Motor Group založená na systémech palivových článků na vodík, byla poprvé uvedena na trh v prosinci 2020 s důrazným závazkem společnosti Hyundai k hospodárnému využívání vodíku. Díky osvědčeným palivovým článkům technologií využívanou ve vozech Hyundai FCEV rozšiřuje společnost HTWO poskytování technologie palivových článků na další automobilovým výrobcům OEM a neautomobilovým odvětvím, aby byl vodík dostupný pro všechno.

Přečtěte si také

Spolupráce IVECO BUS s HTWO

IVECO BUS, který rychle napředuje a stojí v čele udržitelné mobility budoucnosti, se již podílí na projektu evropských výběrových řízeních na autobusy s palivovými články poháněné systémem HTWO. Kromě toho nedávno oznámený plán na obnovení výroby autobusů v Itálii poskytne další příležitost k výrobě nových autobusů poháněných palivem vodíkovými palivovými články HTWO. Cílem této iniciativy je využít výjimečné technologie a kompetence.obou subjektů při naléhavě potřebné obnově italské veřejné dopravy.

Domenico Nucera, prezident divize autobusů společnosti Iveco Group, řekl: „Na základě spolupráce s lídrem v oboru, jako je HTWO, která vychází z více než dvacetiletých zkušeností společnosti Hyundai v oblasti technologie vodíkových palivových článků, můžeme můžeme v IVECO BUS rychle reagovat na požadavky zákazníků na vozidla s nulovými emisemi poháněná špičkovou technologií pohonu. Již jsme zahájili zadávání veřejných zakázek na autobusy s vodíkovým pohonem a budeme v tom pokračovat i v nadcházejících měsících; pokračujeme tak v naší vedoucí roli v energetické transformaci evropského segmentu hromadné osobní dopravy.“

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button