Železniční doprava

PKP CARGO INTERNATIONAL realizovala první přepravu koksu do Itálie. Přes šest zemí a s jednou lokomotivou

Mezinárodní železniční dopravce PKP CARGO INTERNATIONAL (dříve AWT), patřící do skupiny PKP CARGO, úspěšně převezl na vlastní licenci díky vícesystémové lokomotivě Vectron koks pro svého dlouholetého významného zákazníka z České republiky.

Společnost PKP CARGO INTERNATIONAL v minulém týdnu přepravila první vlak jednou multisystémovou lokomotivou s nákladem 1 220 tun koksu z Ostravy do slovinsko-italské pohraniční přechodové stanice Villa Opicina. Jednalo se o první jízdu lokomotivy PKP CARGO INTERNATIONAL na italském území (na základě vyřízení zvláštního povolení) a zároveň první dodávku koksu dlouholetého klienta skupiny pro italského zákazníka.

Přečtěte si také

Celá trasa přepravy nákladu z ČR až do Itálie vedla přes šest evropských států, kterou PKP CARGO INTERNATIONAL realizovala na vlastní licenci a jednou (vzhledem k obtížnosti terénu na slovinském území dvěma) ze tří nových multisystémových lokomotiv Vectron. Lokomotivy společnost pořídila v minulém roce především pro tyto dlouhé mezinárodní přepravy. Dopravce uskutečnil přepravu vlaku i s vykládkou tam a zpět za pouhých deset dní oproti plánovaným 12 dnům.

Přečtěte si také

Back to top button