Elektromobilita

DKV Mobility rozšiřuje síť pro dobíjení elektromobilů

DKV Mobility rozšiřuje síť pro dobíjení elektromobilů. Společnost DKV Mobility, jeden z předních poskytovatelů služeb pro mezinárodní mobilitu, uzavřela partnerství s firmou Iberdrola | bp pulse.

Tento podnik založený společnostmi Iberdrola a bp pulse je lídrem v rozšiřování sítí pro rychlé a ultra rychlé dobíjení ve Španělsku a Portugalsku. Společnost DKV Mobility spolu s dceřinou firmou GreenFlux, která zajišťuje nabídku služeb DKV Mobility pro dobíjení elektricky poháněných vozidel, nedávno podepsala smlouvu o spolupráci. 

Zákazníci společnosti DKV Mobility mohou díky tomuto partnerství využívat dalších více než 550 dobíjecích bodů ve Španělsku. Podnik Iberdrola | bp pulse plánuje do roku 2030 zprovoznit na celém území Pyrenejského poloostrova 11 700 dobíjecích bodů. Dobíjecí body jsou přístupné s kartou DKV +Charge nebo aplikací DKV Mobility.

„S velkou radostí zařazujeme do naší sítě dobíjecí stanice Iberdrola | bp pulse ve Španělsku. Iberdrola | bp pulse nabízí řidičům elektromobilů ve Španělsku veřejné dobíjení prvotřídní úrovně a urychluje tak proces transformace směřující k dekarbonizaci silniční dopravy. To je v dokonalém souladu s naším úsilím o realizaci hospodárnější a udržitelnější budoucnosti mobility,“ říká Sven Mehringer, ředitel divize Energy & Vehicle Services ve společnosti DKV Mobility.

„Zaměřujeme se na poskytování snadného přístupu ke spolehlivé infrastruktuře pro velmi rychlé dobíjení. Pomáháme tím odstraňovat jednu z hlavních překážek, která brání všeobecnému rozšíření elektromobilů. Chceme dekarbonizovat veškerou dopravu, lehkou i těžkou. Partnerství, mezi něž patří i právě uzavřená spolupráce se společností DKV Mobility, jsou pro úspěšné zvládnutí tak obrovské výzvy zásadní. Těší nás, že můžeme zákazníkům společnosti DKV Mobility umožnit přístup do naší rychle rostoucí sítě pro elektromobily,“ dodává Julio Martin, obchodní ředitel společnosti Iberdrola | bp pulse.

Iberdrola | bp pulse je strategickým společným podnikem dvou předních dodavatelů energie na Pyrenejském poloostrově. Jejich cílem je rozvíjet výstavbu moderní infrastruktury pro ultra rychlé veřejné dobíjení elektromobilů ve Španělsku a Portugalsku. Nedávno zahájili provoz první megawattové dobíjecí stanice MCS (Megawatt Charging System) pro elektricky poháněná nákladní vozidla v jižní Evropě. Stanice MCS je umístěna v logistickém areálu Grupo Disfrimur ve městě Murcia. Sadu akumulátorů nákladního vozidla lze díky nejvyššímu nabíjecímu výkonu 1440 kW dobít za pouhých 30 minut. Čas dobíjení se tím zkrátí až o 90 %. Další stanice MCS budou následovat. DKV Mobility s přístupem k cca 823 000 dobíjecím bodům již poskytuje jednu z nejrozsáhlejších sítí pro nabíjení elektromobilů napříč Evropou. Společnost navíc v některých zemích nabízí řešení pro nabíjení elektromobilů ve firemních areálech zákazníků (@work) i v domácnostech řidičů služebních vozů (@home). 

Zdroj
DKV Mobility

Přečtěte si také

Back to top button