Silniční doprava

DKV Box Europe umí nově mýto v Itálii

Společnost DKV Euro Service spustila v Itálii pilotní provoz mýtného boxu DKV BOX EUROPE, který je koncipován pro úhradu mýtných poplatků v celé Evropě. Provozovatelé italských dálnic již vydali souhlas. Je to již 11 země, letos přibude ještě Maďarsko a Švýcarsko.

Na podzim 2020 vstoupil do fáze zkušebního provozu také mýtný box DKV BOX ITALIA pro dopravce podnikající ve vnitrostátní přepravě. DKV nabízí pro Itálii služby v oblasti mýta již více než 30 let. S mýtnými boxy DKV BOX EUROPE a DKV BOX ITALIA rozšíří nabídku o dva vlastní mýtné boxy určené pro vozidla s celkovou hmotností vyšší než 3,5 tuny. Oba boxy umožní dopravcům pohodlnou a bezhotovostní úhradu mýtných poplatků za používání silnic a dálnic v Itálii.

„Spuštění pilotního provozu s mýtnými boxy DKV BOX EUROPE je pro nás enormně důležitým krokem. Itálie má jednu z nejvýznamnějších zpoplatněných dálničních sítí v Evropě,“ říká Jérôme Lejeune, ředitel divize mýtného ve společnosti DKV Euro Service. „Dopravci mohou prostřednictvím mýtného boxu DKV BOX EUROPE bezhotovostně hradit mýtné v Německu, Belgii, Francii, Rakousku, Španělsku, Portugalsku, Bulharsku a navíc také v tunelech Warnow, Herren a Liefkenshoek. Po přidání Itálie do naší nabídky budeme zanedlouho pokrývat jedním mýtným boxem již jedenáctý mýtný systém. Do poloviny letošního roku chceme připojit také Maďarsko a Švýcarsko a rozšířit naši nabídku na 13 mýtných systémů. Děkujeme sdružení provozovatelů italských dálnic AISCAT a těšíme se na úspěšnou spolupráci,“ doplňuje Jérôme Lejeune.

Přečtěte si také

Back to top button