Logistika a sklady

Gebrüder Weiss otevírá druhou pobočku v oblasti Bukurešti

Gebrüder Weiss otevírá druhou pobočku v oblasti Bukurešti. Mezinárodní dopravní a logistická společnost Gebrüder Weiss rozšířila síť svých poboček v Rumunsku a jihovýchodně od Bukurešti – v Popesti-Leordeni – otevřela nový terminál. 

„Druhá lokalita doplňuje naši stávající pobočku západně od hlavního města a umožňuje nám ještě efektivnější distribuci zboží v metropolitním regionu. Nabízíme tak prvotřídní podmínky pro lepší logistickou podporu rozvíjející se rumunské ekonomiky,“ zdůrazňuje Wolfram Senger-Weiss, předseda představenstva společnosti Gebrüder Weiss, s tím, že objem investic do nové lokality činil 20 milionů eur.

Moderní terminál má rozlohu přibližně 19 000 metrů čtverečních. Je určen pro skladovou logistiku, překládku a administrativu. Má také výhodné dopravní spojení s černomořským přístavem Konstanta a sousedním Bulharskem. Je vybaven tepelnými čerpadly a do budoucna se plánuje rovněž instalace fotovoltaického systému a nabíjecích stanic pro elektromobily. Jedním ze zákazníků této lokality je mezinárodní výrobce barev, pro nějž Gebrüder Weiss zajišťuje kontraktní logistiku s objemem 12 000 palet včetně návazné distribuční logistiky po celé zemi.

„Rostoucí dopravní zatížení v hlavním městě vyžaduje řešení v podobě dvou terminálů, které nám umožní zásobovat metropolitní oblast ze dvou geografických směrů, a zefektivnit tak distribuci zboží,“ vysvětluje Viorel Leca, contry manager Gebrüder Weiss Rumunsko. V prvních šesti měsících roku 2024 bylo v novém dopravním uzlu odbaveno 78 000 zásilek o celkové hmotnosti více než 35 000 tun. „Vzhledem k současné obsazenosti skladů, která činí 70 %, plánujeme v blízké budoucnosti rozšířit portfolio našich klientů. Zakoupený pozemek o celkové rozloze 70 000 metrů čtverečních nám umožňuje vybudovat další skladovací a manipulační plochy pro nové zákazníky,“ dodává Viorel Leca.

30 let společnosti Gebrüder Weiss Rumunsko

Současně s otevřením nového terminálu slaví společnost Gebrüder Weiss třicáté výročí svého vstupu na rumunský trh. Gebrüder Weiss provozuje v klíčových hospodářských regionech země rozsáhlou síť 13 poboček. „Rumunsko prošlo za posledních 30 let impozantním hospodářským rozvojem a stalo se vyhledávanou výrobní lokalitou. Růst průmyslu a obchodu v Rumunsku tak budeme i v budoucnu nadále podporovat naším logistickým know-how,“ popisuje Thomas Moser, Director and Regional Manager Black Sea/CIS v Gebrüder Weiss.

V loňském roce odbavilo 700 zaměstnanců společnosti přibližně 1,1 milionu zásilek. Mezi její zákazníky patří mezinárodní společnosti z automobilového, technologického a spotřebního průmyslu. Ze svých rumunských poboček zajišťuje logistická společnost kamionovou přepravu do Německa, Francie, Maďarska a České republiky a dále také leteckou a námořní nákladní dopravu do destinací po celém světě.

„Otevření nové pobočky v Rumunsku je důležitým krokem nejen pro tamní trh, ale přináší výhody i našim zákazníkům v České republice. Rozšířená infrastruktura nám umožní nabídnout rychlejší a flexibilnější řešení, což znamená lepší a spolehlivější služby pro naše obchodní partnery,“ dodává Jan Kodada, obchodní a marketingový ředitel Gebrüder Weiss ČR.

Přečtěte si také

Back to top button