Zprávy

CTP snižuje spotřebu energie: za rok 2016 celkem o 5 procent

S cílem udržitelného a šetrného přístupu k životnímu prostředí CTP snižuje spotřebu energie v rámci svého portfolia.

Chce tak nadále zůstat tou nejlepší a nejúspornější volbou pro své klienty. Výměnou osvětlení v prostorech o celkové rozloze 250 000 m2 je v plánu do konce roku 2016 snížit spotřebu o 5 procent.
 
Strategie CTP vychází z energetických studií i z vlastního pilotního projektu. Výměnou současného osvětlení za LED světla na ploše o rozloze 250 000 m2 se společnosti podaří ušetřit 5 % elektrické energie. „Existuje řada způsobů jak být energeticky úspornější, ale myslíme si, že náhrada osvětlení za LED je ta nejrychlejší a pro naše klienty nejzajímavější varianta. Díky této inovaci se klientův účet za energie sníží. Investice vložená do obnovy osvětlení se vrátí do dvou let,“ uvedl Stefan de Goeij, šéf oddělení Property Management CTP.
 
Cílem pro rok 2016 bylo snížení spotřeby o 5 procent. To se také daří CTP naplnit. Doposud společnost instalovala LED osvětlení na ploše 100 000 m2 a více než 150 000 m² je v plánu na poslední měsíce čtvrtého kvartálu. To se týká mimo jiné CTParků Ostrava, Bor, Plzeň, Kadaň a Hranice. Velká část bude probíhat také v Rumunsku, většina v CTParku Bucharest West II, ale také v Temešváru nebo Aradu. Týká se to i venkovního osvětlení v Temešváru a v CTParcích v Bukurešti.
 
V příštím roce CTP plánuje vyměnit 400 000 m2 LED osvětlení. „Především rozsah přestavby je velmi unikátní. Budovy, kterých se výměná týká, tak znovu projdou certifikací energetické náročnosti a jejich rating bude zvýšen z energetické třídy C na B,“ říká Stefan de Goeij.

Přečtěte si také

Back to top button