Zprávy

Hankook expanduje v Maďarsku

Hankook expanduje v Maďarsku. Hankook rozšiřuje svou evropskou továrnu o výrobní linku na pneumatiky pro nákladní auta a autobusy.

Představenstvo společnosti Hankook schválilo 23. listopadu žádost o vybudování nové výrobní linky na výrobu pneumatik pro nákladní auta a autobusy TBR (Truck Bus Radial) v jejím evropském závodě v Rácalmás v Maďarsku. Hankook do roku 2027 investuje do výstavby celkem 540 milionů eur. Po dokončení linky plánuje mít kapacitu 800 000 jednotek ročně.

Prémiový výrobce pneumatik Hankook tak rozšiřuje svoji evropskou továrnu o novou výrobní linku na pneumatiky pro nákladní auta a autobusy. Závod na výrobu pneumatik v Rácalmás je v provozu od roku 2007. Je považován za základnu společnosti Hankook pro její expanzi v Evropě. Se svými nejmodernějšími výrobními zařízeními má evropská továrna od dokončení třetí stavební fáze výrobní kapacitu 17 milionů pneumatik pro osobní automobily a lehká užitková vozidla.

Přečtěte si také

Závod letos získal i prestižní certifikaci ISCC PLUS (International Sustainability & Carbon Certification). Hankook investuje do projektu, který má být dokončen do roku 2027. Rozšířením se vytvoří přibližně 450 nových pracovních míst. Po dokončení bude závod Rácalmás vyrábět až 800 000 kusů ročně s denní kapacitou až 2 380 pneumatik pro nákladní auta a autobusy. Hankook má v současnosti osm výrobních závodů po celém světě s celkovou kapacitou přibližně 102 milionů pneumatik ročně.

Přečtěte si také

Back to top button