Silniční doprava

Apollo Tyres posiluje v EU

Apollo Tyres posiluje v EU. Společnost Apollo Tyres si klade cíl do roku 2025 pokrýt až 90 % velikostí a technických požadavků trhu s pneumatikami pro nákladní automobily a autobusy.

Společnost Apollo Tyres oznámila nový strategický pětiletý plán na vybudování své přítomnosti na evropském trhu s radiálními pneumatikami (TBR) pro nákladní vozidla a autobusy. Plán zahrnuje opatření na zdvojnásobení výroby pneumatik TBR ve srovnání s loňským rokem. Výroba probíhá v pokročilém výrobním závodě v Maďarsku. Součástí plánu je také rozšíření sortimentu výrobků tak, aby bylo do roku 2025 pokryto až 90 % celkových požadavků na velikost a specifikace segmentu TBR včetně technologií RFID a TPMS.

Přečtěte si také

Smlouva o OE se Schwarzmüller

Společnost Apollo Tyres zintenzivňuje své úsilí o zajištění dalších smluv o originálním vybavení (OE). Minulý měsíc Schwarzmüller, jeden z nejlepších evropských výrobců přívěsů, vybral pneumatiky Apollo EnduRace RT, EnduRace RT2 a pneumatiky EnduTrax MAHD jako specifikace OE pro své přívěsy. Jde o první smlouvu o OE společnosti Apollo Tyres v evropském sektoru nákladních vozidel. 

První liga za cenu druhé

„Jsme velmi ambiciózní, pokud jde o plnění složitých a rozmanitých požadavků evropského trhu nákladních vozidel a autobusů, a s každou novou pneumatikou, kterou představíme, budeme i nadále plnit náš závazek zaměřený na hodnotu. Dodávat výkon první úrovně za cenu druhé úrovně,“ vysvětluje John Nikhil Joy, Cluster Director pro Evropu – divize Truck & Bus Tyres ve společnosti Apollo Tyres.

John Nikhil Joy

Nová pneumatika třídy A

Společnost Apollo Tyres se chystá vstoupit na evropský, vysoce konkurenční trh s pneumatikami pro přívěsy dálkové přepravy (LHT) uvedením zcela nového modelu pneumatiky „EnduMile LHT“. Nový produkt patří do třídy A z hlediska valivého odporu a stane se nejodolnější a nejúspornější pneumatikou v sektoru nákladních vozidel, jakou kdy společnost Apollo Tyres vyráběla. 

Vynikající výkonové charakteristiky

Model EnduMile LHT se vyznačuje širokou a stabilní kontaktní plochou, která optimalizuje rozložení tlaku, a zcela novou směsí polymerů a plnidel pro minimalizaci valivého odporu při současném zajištění konzistentní úrovně přilnavosti na mokrých površích. Použitá inovativní směs rovněž napomáhá zvládání teplotních změn během dlouhodobého užívání, což slouží k zachování vynikajících výkonnostních charakteristik a napomáhá prodloužení životnosti produktu.

Apollo Tyres posiluje v EU
Apollo Tyres má závodní tým

Snížení celkových nákladů

Vzorek běhounu pneumatiky s „valivým“ vzorkem běhounu zahrnuje kompaktní středové žebro, které napomáhá ovladatelnosti, optimalizuje hlučnost a zajišťuje efektivní provoz. Pevný skelet usnadňuje protektorování a snižuje celkové náklady na životnost produktu.

Nové standardy valivého odporu

Je to první případ, kdy byla pneumatika pro nákladní vozidla Apollo zařazena do třídy A z hlediska valivého odporu. Ostatním produktům společnosti určeným pro segment nákladních vozidel bylo uděleno maximální hodnocení výkonu pro další kritéria, včetně přilnavosti za mokra a hluku.

„To pro naši značku představuje významný krok vpřed na trhu nákladních vozidel,“ poznamenává John Nikhil Joy, Cluster Director pro Evropu – divize Truck & Bus Tyres ve společnosti Apollo Tyres. „Kromě toho, že jsme se zapojili do významného segmentu dálkové přepravy, stanovuje model EnduMile LHT nové standardy valivého odporu, výkonnosti a odolnosti, což nám umožňuje soupeřit s předními produkty na trhu a poskytnout provozovatelům přepravy cenově výhodné řešení špičkové kvality pro nejnáročnější aplikace s vysokým počtem ujetých kilometrů.“

Výrobní závod v maďarském Gyöngyöshalászu

Nové pneumatiky EnduMile LHT, vyráběné v moderním výrobním závodě společnosti Apollo Tyres v maďarském Gyöngyöshalászu, budou zákazníkům v celé Evropě k dispozici od začátku roku 2023. 

Přečtěte si také

Back to top button