Zprávy

KION Group hlásí rekordní hospodářské výsledky za rok 2015

Německá společnost KION Group, která nedávno otevřela svůj nejmodernější výrobní závod v Panattoni Parku Stříbro nedaleko Plzně, dosáhla v roce 2015 rekordních hospodářských výsledků.

Druhý největší světový výrobce vysokozdvižných vozíků a skladové techniky v tržbách poprvé pokořil hranici 5 miliard eur. Navzdory předpokládanému zpomalení globálního trhu firma v letošním roce očekává pokračování růstu.
 
„Velmi dobré výsledky v roce 2015 položily vynikající základy k tomu, abychom rázně pokročili v implementaci naší strategie do roku 2020 a především v oblasti digitalizace, automatizace a skladových systémů,“ řekl generální ředitel společnosti KION Group Gordon Riske po oznámení hospodářských výsledků za rok 2015. „Zároveň se i nadále soustředíme na efektivitu, a to zejména v oblasti produkce a rozvoje, protože konkurence na našem trhu stále stoupá.“
 
Celkový příjem zakázek společnosti KION Group vloni vzrostl o 9,3 % na 5,216 miliard eur (přes 141 miliard Kč). Koncern navíc vstoupil do nového roku s objemem zakázek 864 milionů eur (23,5 miliard Kč), což je o 13,1 % více než před 12 měsíci. Tržby se meziročně zvýšily o 9 % na 5,098 miliard eur (téměř 140 miliard Kč), a poprvé v historii společnosti překročily hranici
5 miliard eur. Zisk před zdaněním a úroky (EBIT) vzrostl rovněž o 9 % na 482,9 milionů eur (přes 13 miliard Kč).
 
Zejména díky posilování na klíčovém trhu v západní Evropě společnosti KION Group vloni narostl počet objednávek nových vozíků o 7 %, což snadno překonalo 1% nárůst na světovém trhu. Značka Linde Material Handling poprvé v historii překonala hranici 100 000 objednávek. Celkový počet zaměstnanců koncernu se zvýšil o téměř 1 000 na současných 23 506.
 
Od začátku roku vyrábí KION Group vysokozdvižné vozíky typu „retrak“ v průmyslové zóně nedaleko Ostrova u Stříbra. Nová produkční hala s digitálně propojenými systémy a roční výrobní kapacitou 12 000 vozíků v současnosti zaměstnává 150 lidí. Investice do vybavení budovy dosáhla asi 14 milionů Eur (téměř 400 milionů korun). Hala se rozkládá na ploše o rozloze přibližně 24 000 metrů čtverečních. Budovu vybudovala developerská společnost Panattoni Europe ve spolupráci s českou společností Accolade. 
 
 
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button