Letecká doprava

Emirates Group oznamuje rekordní zisky

Skupina zaznamenala 28. ziskový rok v řadě. Nový rekordní zisk dosáhl hodnoty 2,2 miliardy amerických dolarů.

    • Stálý obchodní růst je v souladu s navýšením kapacity a významnými investicemi do podnikání v hodnotě 4,7 miliard amerických dolarů
    • Společnost přislíbila dividendy pro Investment Corporation of Dubai v hodnotě 681 milionů amerických dolarů
  • Emirates dosáhla nejvyššího zisku v historii v hodnotě 1,9 miliard amerických dolarů
    • Kapacita aerolinky překročila 56 miliard ATKM (Available Tonne Kilometres). Do letecké flotily přibylo 29 nových letadel
    • Výnosy klesly o 4 % na 23,2 miliardy amerických dolarů, což bylo ovlivněno i nepříznivým měnovým kurzem (1,6 miliard amerických dolarů)
  • dnata dosáhla nejvyššího zisku v historii. Ten poprvé překročil hranici 287 milionů amerických dolarů
    • Výnosy v hodnotě 2,9 miliard amerických dolarů jsou odrazem obchodního růstu a expanze společnosti. Mezinárodní obchod nyní představuje 64 % z celkových výnosů dnata
Společnost Emirates Group dnes oznámila 28. rok v zisku v řadě. Společnost zakončila rok souvislým obchodním růstem, který přispěl k rekordnímu zisku a silné pozici společnosti na trhu, a to i přes globální a provozní překážky.
 
Během finančního roku 2015-16 Emirates i dnata dosáhly navýšení kapacity a tím i nejvyšších zisků v historii. Skupina i nadále rozšiřovala svoji globální působnost a posílala své podnikání pomocí strategických investic.
 
Na základě finanční zprávy za rok 2015-16, která byla dnes zveřejněna, Emirates Group dosáhla během finančního roku zakončeného 31. března 2016 zisku 2,2 miliardy amerických dolarů. To představuje 50% nárůst ve srovnání s předchozím rokem. Výnosy skupiny dosáhly 25,3 miliardy dolarů, což je pokles o 3 % ve srovnání s výsledkem z předchozího roku.
Hotovostní zůstatek skupiny vzrostl na 6,4 miliardy amerických dolarů.
 
Počet zaměstnanců napříč více než 80 pobočkami a společnostmi skupiny vzrostl o 13 % na více než 95 000 zaměstnanců s více než 160 různými národnostmi.
V souladu s celkovým ziskem přislíbila skupina dividendy v hodnotě 681 milionů amerických dolarů pro Investment Corporation of Dubai.

Přečtěte si také

Back to top button