Letecká dopravaLogistika a sklady

Kuehne+Nagel a pronájem dvou nákladních letadel Boeing 747-8

Skupina Kuehne+Nagel uzavřela dlouhodobou smlouvu o pronájmu letadel se společností Atlas Air. Nákladní letadla Boeing 747-8 jsou považována za nejvýkonnější nákladní letadla na světě. Tato dvě letadla v pronájmu jsou dokonce posledními dvěma Boeingy 747, které byly vyrobeny.

V reakci na tržní vývoj si společnost Kuehne+Nagel exkluzivně pronajme celou kapacitu dvou nových letadel B747-8F, aby s nimi mohla od třetího, respektive čtvrtého čtvrtletí roku 2022 provozovat nákladní lety po celém světě. Letadla budou sloužit zákazníkům na obchodních trasách ovlivněných tržní nestabilitou, jako jsou například transpacifické linky.

Přečtěte si také

Vyšší užitečné zatížení a více přepravy pro Kuehne+Nagel

Letoun Boeing 747-8F poskytuje o 20 % vyšší užitečné zatížení a o 16 % nižší spotřebu paliva než předchozí model Boeing 747-400F.  Skupina Kuehne+Nagel, která je lídrem na trhu letecké nákladní dopravy, dále rozšiřuje svou specializovanou síť pro charterovou přepravu, aby mohla zákazníkům nabídnout kvalitní služby a řešení pro dlouhodobé plánování. Společnost je tak hrdá na to, že může spolupracovat se společností Atlas Air a zařadit tyto dva nové Boeingy 747-8F do již tak rozsáhlé globální nabídky přepravních kapacit. Letoun Boeing 747-8F hraje v globální letecké nákladní přepravě důležitou roli díky pokročilé technologii umožňující nižší spotřebu paliva, vyšší přepravní kapacitě a sklopné přední části pro rychlé nakládání objemného nákladu. Ve skupině Kuehne+Nagel jsou tak rádi, že budou moci tyto dva letouny provozovat a tím podpoří logistickou síť na mnoho dalších let dopředu.

Největší flotila 747 je u Atlas Air

Letecká společnost Atlas Air provozuje největší flotilu letounů Boeing 747 na světě a objednala si také poslední vyrobené letadlo modelu 747, aby využila silné poptávky a poskytla přidanou hodnotu svým zákazníkům. Zároveň posílila závazek k ochraně životního prostředí snížením hluku, emisí letadel a spotřeby zdrojů.  

Všechny služby skupiny Kuehne+Nagel nejdete na jejich stránkách nebo si přečtěte článek o využití biopaliv v námořní logistice.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button