Motorismus

Bývalá šéfka prodeje a marketingu značky Scania povede německého výrobce nákladních vozů Mercedes-Benz Trucks

Karin Rådström byla jmenována do představenstva Daimler Truck AG s účinností od 1. května 2021, a převezme odpovědnost za Mercedes-Benz Trucks. Stane se tak nástupkyní Stefana Buchnera, který se po více než 30 letech ve společnosti rozhodl odejít do důchodu.

„Jsme velmi rádi, že můžeme Karin přivítat v našem týmu globálního vedení. Disponuje širokými mezinárodními zkušenostmi v oblasti nákladních vozidel a dosáhla velkých úspěchů při budování prodejní organizace, zaměřené na zákazníka, a s tím spojeného vystupování značky na trhu“, řekl Martin Daum, generální ředitel Daimler Truck AG a člen představenstva Daimler AG.

Karin Rådström přichází ze společnosti Scania, kde byla od roku 2019 jako členka představenstva zodpovědná za prodej a marketing.

Karin Rådström, která se narodila ve Švédsku, začala jako stážista u společnosti Scania v roce 2004 poté, co dokončila magisterský titul v oboru průmyslového řízení na Královské technické univerzitě ve Stockholmu. Od roku 2007 zastávala různé manažerské pozice v prodejní a servisní organizaci Scania, včetně řízení obchodu s autobusy a taktéž budování obchodu s digitálními a sítěmi propojenými vozidly.

Přečtěte si také

Back to top button