Motorismus

Evropský pohár tahačů: Třetí podnik a dvě pódia

Třetí podnik letošní sezóny Evropského poháru tahačů přilákal o uplynulém víkendu 15. a 16. června do francouzského Nogara 35 000 návštěvníků.

Během tohoto nabitého víkendu tým Renault Trucks – MKR Technology získal v posledním nedělním závodu hned dvě nejvyšší příčky na stupních vítězů. Třetí podnik Evropského poháru tahačů se uskutečnil 15. a 16. června na okruhu Paula Armagnaca v Nogaru (Francie). 35 000 návštěvníků, z nichž 250 přijalo pozvání společnosti Renault Trucks, přihlíželo dalšímu ze série závodů šampionátu. Piloti stáje Renault Trucks – MKR Technology, Markus Bösiger a Adam Lacko zakončili víkend ziskem dvou nejvyšších příček na stupních vítězů při posledním čtvrtém závodu.
 
Vítězství je o to cennější, neboť v průběhu prvního sobotního závodu a jeho prvního kola museli oba piloti po kolizi odstoupit. Adam Lacko byl jedním ze soupeřů vystrčen před zatáčkou z dráhy, následkem čehož se dostal na trávu a v plné rychlosti narazil do svého stájového kolegy. Sobotní den a část noci tak mechanici týmu Renault Trucks – MKR Technology věnovali opravě obou závodních speciálů. V neděli obě vozidla získala ve třetím závodě 7 a 8 místo. O několik hodin později a po posledních úpravách dorazily oba závodní speciály do cíle čtvrtého závodu na vedoucích pozicích.
 
Adam Lacko z týmu Renault Trucks-MKR Technology zaujímá v průběžném pořadí šesté místo se ziskem 71 bodů a  Markus Bösiger osmé místo se ziskem 53. Renault Trucks se znovu setká se svými fanoušky a klienty při čtvrtém podniku Evropského poháru tahačů, který se uskuteční na okruhu v Spielbergu, v Rakousku, 6. a 7.července 2013.
 

Přečtěte si také

Back to top button