Motorismus

IVECO a IVECO BUS Giro d’Italia a Giro-E

IVECO a IVECO BUS Giro d’Italia a Giro-E. IVECO a IVECO BUS jsou oficiálními dodavateli závodů Giro d’Italia 2022 a Giro-E 2022. Obě značky, které s oběma sportovními událostmi sdílejí základní hodnoty inovací, udržitelnosti a vášně, dodali během závodů flotilu udržitelných vozidel pro logistiku a přepravu osob a představili svá nízkoemisní a bezemisní řešení. 

IVECO vedl „Carovanu“, která zahajuje každou etapu závodu, svým speciálně upraveným nákladním vozem IVECO S-WAY Natural Gas v barvách Giro d’Italia a poskytl flotilu vozidel IVECO Daily určených pro logistickou přepravu během celé sportovní události světové úrovně.

Přečtěte si také

IVECO BUS dodal své udržitelné autobusy pro Giro-E, jediný etapový závod na světě vyhrazený pro šlapací kola, a vystavil na EXPO-E svůj elektrobus E-Way – dokonalý soulad pro značku, která má kompletní nabídku elektrických vozidel.

IVECO a IVECO BUS Giro d’Italia a Giro-E

Závody Giro d’Italia a Giro-E poskytli vynikající platformu pro poselství obou značek o udržitelnosti v nákladní a osobní dopravě. Giro d’Italia, jehož 105. ročník se konal o víkendu, je spolu s Tour de France a Vuelta de España jedním z prestižních každoročních cyklistických závodů Grand Tour a oslovuje široké publikum, jehož návštěvnost se odhaduje na 900 milionů diváků na pěti kontinentech. Giro-E, jediný etapový závod vyhrazený pro šlapací kola, těží ze svého spojení s hlavní soutěží a rychle si získává stále více diváků.

„Jako značka se silnými italskými kořeny, která stojí v čele energetické transformace v dopravním průmyslu, jsme hrdí na to, že můžeme být oficiálním dodavatelem závodu Giro d’Italia,“ uvedl Alessandro Massimino, Head of Marketing and Product Management IVECO Truck Business Unit. „Sportovní událost světové úrovně s tak širokou mezinárodní účastí je skvělou příležitostí ke zviditelnění značky IVECO a našeho závazku k udržitelnosti. Vozidlo IVECO S-WAY LNG, které povede závod Carovana, skutečně ukáže, že čistá dálková nákladní doprava je dnes díky naší technologii zemního plynu realitou.“ 

„Vozidla Giro-E a EXPO-E se dokonale hodí pro IVECO BUS, který je průkopníkem a odborníkem na vozidla s alternativními zdroji energie,“ uvedl Stéphane Espinasse, Head of Sales & Products, IVECO BUS. „Giro d’Italia, jakožto e-bike postavený na technologiích, ekologii a udržitelné mobilitě, nám poskytuje ideální platformu pro prezentaci našeho portfolia čistých řešení v souladu s konkrétními misemi. Naše vozidla zde demonstrují, jak jsme díky našim technologiím nejnovější generace, řešením na zemní plyn a elektřinu schopni splnit různé požadavky a zároveň respektovat přírodní zdroje, životní prostředí a veřejné zdraví.“ 

IVECO: udržitelná logistika pro udržitelnou Grand Tour

IVECO doprovodí svými vozidly nejlepší světové cyklisty na 21 etapách závodu Giro d’Italia 2022, který začal 6. května v Budapešti, první tři etapy zůstane v Maďarsku, poté se přesune do Itálie a 29. května skončí ve Veroně. Každý den závodu povede vozidlo IVECO S-WAY LNG „Carovana“, oblíbený průvod vyzdobených vozidel, který předchází jezdcům a vytváří slavnostní atmosféru se zábavou a hudbou. Vedoucí nákladní vozidlo IVECO, speciálně upravené pro tuto událost a opatřené polepem navrženým pro tuto událost v růžové barvě Giro d’Italia, je ekologické vozidlo poháněné zkapalněným zemním plynem (LNG). Tím, že povede Carovanu v 21 etapách napříč Maďarskem a Itálií, IVECO S-WAY LNG výrazně poukáže na účinnost technologie zemního plynu a jeho klíčovou roli v dekarbonizaci dopravy. 

IVECO dodává také 10 lehkých užitkových vozidel IVECO Daily, která budou určena pro logistickou přepravu v průběhu celé soutěže, 2 pro Carovanu, která budou rovněž v růžovém zbarvení určeném pro Giro d’Italia, a 7 pro Giro-E 2022. Všech 19 vozidel je vybaveno motory IVECO nejnovější generace s vysokou spotřebou paliva, které zajišťují udržitelný výkon.

Giro-E 2022: IVECO BUS a Giro d’Italia poháněné pedály

Jako oficiální dodavatel závodu Giro-E 2022 dodává IVECO BUS autobus EVADYS s nejnovější generací motorů kompatibilních s obnovitelnými palivy pro přepravu jezdců, kteří se zúčastní cyklistického závodu s podporou šlapání. Pořadatelům poskytne také autobus CROSSWAY Natural Gas, svůj autobus určený pro městskou a meziměstskou osobní dopravu, který byl korunován titulem Udržitelný autobus roku 2020 a rychle si získal oblibu, neboť poptávka po autobusech na zemní plyn prudce vzrostla.

IVECO BUS je také na veletrhu EXPO-E, který je spojen s Giro-E a který se bude konat během čtyř víkendů v Catanii (8.-10. května), Neapoli (14.-15. května), Turíně (21.-22. května) a Veroně (28.-29. května). Značka vystaví autobus E-WAY, který představí kompletní a flexibilní nabídku řady městských elektrobusů. 

Čtěte také: LNG Iveco S-Way: Severská cesta s plynem.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button