Motorismus

Jasné doporučení od ADAC pro vozy SUV

Pozici nejvíce rostoucího segmentu v ročních registracích nových automobilů již druhým rokem zaujímají vozy SUV, které společně s MPV automobily tvoří třicet procent vozového parku nově registrovaného za leden až květen 2012 v ČR.

Vzhledem k podobnému růstu v celé Evropě se německý ADAC rozhodl do tradičních testů letních pneumatik zařadit rozměr 215/65 R16 určený pro výše uvedený typ automobilů. V testu se sešlo 7 pneumatik renomovaných výrobců vhodných pro široké spektrum vozů, jako jsou Honda CR-V, Hyundai Santa Fe a Tucson, Kia Sportage, Land Rover Freelander, Nissan Qashqai a X-Trail, Suzuki Vitara, Volvo XC70 nebo VW Tiguan. Nejlepší doporučení v testu získal Continental Cross Contact UHP, a to především vzhledem k nejvíce vyváženému výkonu a nejlepšímu mixu v kategoriích, které přímo souvisí s bezpečností ovládání vozidla.
 
Continental Cross Contact UHP
– Celkově vyvážené vlastnosti
– Obzvlášť dobrá na mokru
 
Pirelli Scorpion Verde
– Celkově vyvážené vlastnosti
– Obzvlášť dobrá na mokru
 
Goodyear EfficientGrip SUV 4×4
– Nejmenší opotřebení
– Relativně tichá
– Nedostatky na mokru (náchylnost k aquaplaningu)
 
Vredestein Sportrac 3
– Nejlepší výsledky na suchu i mokru
– Vyšší opotřebení
 
Hankook Dynapro HP
– Nejlepší trakce na vlhké trávě
– Vyšší opotřebení
 
Bridgestone Dueler HP Sport
– Celkově slabší na mokru
 
Sava Intensa SUV
– Nejlepší ve spotřebě paliva a opotřebení
– Velmi slabá na mokru
 
O Continental
Continental se řadí svým obratem 30,5 miliard eur v roce 2011 mezi celosvětově přední subdodavatele automobilového průmyslu. Jako výrobce brzdových systémů, systémů a komponent pro pohony a podvozky, přístrojových desek, řešení infotainmentu, elektroniky vozu, pneumatik a technických elastomerů přispívá Continental k větší bezpečnosti a globální ochraně klimatu. Continental je navíc kompetentním partnerem v síťové automobilové komunikaci. Continental v současné době zaměstnává asi 164 000 lidí ve 46 zemích světa.
 

Continental AG je v České republice zastoupen výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Otrokovicích a Trutnově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental AG zaměstnává na 16 000 pracovníků. 

 

Přečtěte si také

Back to top button