Motorismus

Jedenáct medailových umístění pro MAN

MAN Truck & Bus zaznamenal čtyři vítězství ve čtenářské anketě vydavatelství ETM „Nejlepší užitková vozidla 2012“.

NEOPLAN Starliner vyhrál v kategorii zájezdové vysokopodlažní autobusy
MAN Lion’s Regio zvítězil ve třídě meziměstských autobusů
MAN TGM vítězem mezi rozvážkovými nákladními automobily
MAN TGL na prvním místě mezi  transportéry / nákladními vozy do 7,5t
MAN Service Complete získal druhé místo při volbě „Nejlepší značky 2012“ v kategorii Truck-/Trailer-Service

 

Po šestnácté v řadě byli vyzváni čtenáři časopisů lastauto omnibus, trans aktuell a FERNFAHRER k tomu, aby zvolili dle svého názoru nejlepší užitková vozidla. Při této volbě byly zastoupeny všechny na německém trhu důležité dodávkové vozy, transportéry, nákladní vozy a autobusy. Ankety se zúčastnilo více než 8 000 čtenářů tří odborných titulů a společnosti MAN Truck & Bus přisoudili vynikající výsledek.
 
MAN zvítězil ve čtyřech kategoriích
V kategorii Transportéry/nákladní vozidla do 7,5 t se vítěz jmenuje MAN TGL, zatímco MAN TGM pro sebe získal kategorii Rozvážkové nákladní automobily. Ve třídě Sklápěče do 32 t obsadil MAN TGS druhé místo následovaný na třetím místě vozem MAN TGM. V oblasti nákladních vozidel pro dálkovou přepravu na druhém místě skončil MAN TGX před MAN TGS.        
Thomas Hemmerich, Senior Vice President Sales společnosti MAN Truck & Bus AG, to stručně shrnul: „Čtyři vítězství a celkem 11 medailových pozic, o dvě více než v roce 2011, v rámci čtenářské volby vydavatelství ETM jsou pro vozidla našich značek MAN a NEOPLAN vynikajícím výsledkem. Vysokou měrou odměňují image a efektivitu našich produktů stejně jako úspěšnou práci našeho obchodního týmu.“
 
Mezi vysokopodlažními zájezdovými autobusy, královské disciplíně autobusů znovu zvítězila vlajková loď z koncernu MAN – autobus NEOPLAN Starliner. Úspěch v této kategorii završil MAN Lion’s Coach na třetím místě. V kategorii meziměstských autobusů se vítězným vozidlem již poněkolikáté stal autobus MAN Lion´s Regio. V segmentu městských autobusů připadlo druhé místo autobusu MAN Lion´s City, třetí pozice pak autobusu MAN Lion’s City LE. V separátní anketě se potom při volbě “Nejlepší značky 2012” v kategorii Truck-/Trailer-Service na druhé příčce umístila služba MAN Service Complete.     
 
Program Efektivní doprava společnosti MAN Truck & Bus
Nárůst dopravy a provozu na evropských silnicích dále zesiluje. Současně se doprava kvůli dlouhodobě omezeným zdrojům energie stává dražší. Jako jeden z předních světových výrobců nákladních vozidel a autobusů vytváří MAN Truck & Bus důležitý příspěvek k neustálému zvyšování efektivity dopravy. MAN nabízí rozsáhlý program pro snižování celkových provozních nákladů (Total Costs of Ownership). Efektivita dopravy sdružená v oblastech technologie, servisu, řidiče a budoucí expertizy chrání životní prostředí a je přidanou hodnotou pro naše zákazníky.

MAN Truck & Bus AG  se sídlem v německém Mnichově je největší společností v rámci MAN Group a jedním z vedoucích výrobců užitkových vozidel a poskytovatelů inovativních dopravních řešení ve světovém měřítku. V obchodním roce 2011 společnost zaměstnávala 34 000 pracovníků, prodala více než 77 600 nákladních vozidel a  5700 autobusů a podvozků pro autobusy značky MAN a NEOPLAN a její obrat dosáhl hodnoty 9 miliard Eur.
 

Přečtěte si také

Back to top button