Zprávy

Nejlepší pololetí Opelu v ČR od zavedení „novodobých“ SDA statistik

Skvělé „vysvědčení“ ukázal Opel za první pololetí roku 2016: „Za prvních šest měsíců letošního roku jsme v ČR prodali 4536 vozů, což je nejlepší pololetní výsledek minimálně od roku 2004, od kdy Svaz dovozců automobilů (SDA) používá oficiální data z Centrálního registru vozidel,“ říká Pavel Šilha, generální ředitel českého a slovenského zastoupení značky Opel.

Také samotný červen završil veleúspěšné pololetí Opelu novým rekordem: Ještě nikdy v historii se v ČR neprodalo během jediného měsíce tolik vozů, jako v červnu – přesně 1084 osobních a lehkých užitkových automobilů Opel znamená nejlepší měsíční výsledek od zavedení statistik SDA.
 
Největší prodejní hvězdou mezi modely Opel je Meriva, která se na výsledcích Opelu v ČR podílí 22 procenty. Skvěle se ale rozjela nová Astra, nedávno posílená o kombi verze Sports Tourer: Prakticky každý šestý prodaný Opel patřil do řady Astra nové generace. Na výborných výsledcích Opelu mají zásluhu i užitkové modely Combo, Vivaro a Movano – například prodeje posledně jmenovaného modelu Movano meziročně vzrostly o bezmála 40 procent!
 
Opel dokázal skvěle „bodovat“ i na extrémně důležitém německém trhu – za prvních šest měsíců roku 2016 se v Německu prodalo 128 500 osobních automobilů, což představuje meziroční nárůst o 14 500 kusů, resp. o 13 procent a Opel zvýšil svůj tržní podíl na 7,4 %. Opel tedy v Německu posiloval mnohem výrazněji než celkový automobilový trh. Také v Německu je tahounem prodejů nová Astra, evropský „Automobil roku“ – od ledna se v Německu prodalo asi 32 8000 nových Aster, což představuje meziroční nárůst o přibližně 30 procent.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button