Zprávy

Nonstop Slovinskem s DKV

DKV nabízí možnost následné úhrady slovinského mýta.

DKV Euro Service, přední evropský poskytovatel služeb pro dopravce, nabízí od února možnost platby mýtného ve Slovinsku v režimu následné úhrady (PostPay) jako alternativu současného systému předplatného (PrePay) pro všechna vozidla s celkovou hmotností vyšší než 3,5 tuny. Řidičům tak odpadnou časové ztráty na mýtných stanicích, které jim vznikají při dobíjení palubních jednotek, a zároveň firmy získají výhodu delší lhůty splatnosti.
 
Pro zpětné vyúčtování mýta lze používat jak palubní jednotky, tak čipové karty DARS vydané provozovatelem mýtného systému DARS. Uživatelé, kteří již platí mýtné v režimu PrePay prostřednictvím palubní jednotky, si ji mohou po předložení společně s kartou DKV přepnout do režimu PostPay u jakékoli mýtné stanice DARS nebo v Centru pro uživatele mýtného systému ve slovinské Lublani. Kladný zůstatek z režimu PrePay bude převeden na uživatelský účet PostPay. Provozovatel mýtného systému nevydává v současnosti nové boxy.
 
 
Uživatelé mohou hradit mýtné v režimu PostPay také kartou DARS, která je alternativou palubních jednotek. Tyto čipové karty lze pořídit u jakékoli mýtné stanice nebo objednat přímo na webové stránce DARS. Karty DARS, které jsou již používány v režimu PrePay, lze převést do režimu PostPay pomocí karty DKV u jakékoli stanice provozovatele mýtného systému.

Přečtěte si také

Back to top button