Zprávy

Novým generálním ředitelem a prezidentem Scanie se stane Henrik Henriksson

Představenstvo společnosti Scania jmenovalo Henrika Henrikssona novým prezidentem a generálním ředitelem společnosti Scania AB.

Od 1. ledna 2016 na této pozici nahradí dosavadního ředitele a prezidenta společnosti Pera Hallberga. Ve stejný den se Henrik Henriksson rovněž stane členem správní rady holdingu Volkswagen Truck & Bus.
 
Henrik Henriksson je schopný a zkušený člověk s přirozeným podnikatelským duchem a rovněž je velkým vizionářem. V dlouhodobém horizontu je díky svému profilu naprosto ideálním lídrem, který se zasadí o úspěšné vedení a rozvoj společnosti,“ uvedl Andreas Renschler, předseda představenstva společnosti Scania.
 
Henrik Henriksson se narodil v roce 1970 a v rámci svých studií získal bakalářský titul v oboru Business Administration. Od roku 2012 je členem výkonné rady společnosti Scania a v současné době zastává role výkonného viceprezidenta a ředitele prodeje a marketingu. Do společnosti Scania nastoupil v roce 1997 v  rámci trainee programu a v prodejní organizaci zastával řadu vedoucích pozic.
 
Těším se, že dostávám možnost pokračovat v rozvoji Scanie v souladu s cíli a strategiemi stanovenými vedením společnosti a představenstvem. Nadále budeme rozšiřovat nabídku výrobků a služeb, které vedou ke zvyšování ziskovosti jak u našich zákazníků, tak i u nás. Zároveň budeme i nadále tvrdě pracovat na tom, abychom byli lídrem v oblasti udržitelné dopravy. Důležitým úkolem pro Scanii je také využít svého potenciálu k rozvoji specifických zákaznických řešení, což nám umožní spolupráce v rámci koncernu Volkswagen Truck & Bus,“ řekl ke svému jmenování Henriksson.
 
Per Hallberg, který je se Scanií spjat od roku 1977 a v roce 2001 byl jmenován členem Výkonné rady společnosti, odstoupí ze svých současných pozic v průběhu roku 2016.
 
Rád bych poděkoval Peru Hallbergovi za převzetí pozice generálního ředitele v dubnu letošního roku, protože i v nelehkém období dokázal fantastickým způsobem udržet chod společnosti Scania na velmi vysoké úrovni a svým jednáním byl obrovskou motivací pro všechny naše zaměstnance,“ dodal Andreas Renschler.

Přečtěte si také

Back to top button