Různé

HAVEX group posiluje

HAVEX group posiluje. Skupina HAVEX si nemohla dát ke svým třicátým narozeninám lepší dárek než dokončení akvizice tuzemské jedničky v oblasti karavaningu společnosti HYKRO.

HAVEX je znám především jako jeden z nejúspěšnějších prodejců značky Škoda na českém trhu, v počtu prodaných vozů se stabilně umísťuje na prvních místech.

V duchu původní zajímavé myšlenky soustředit na jednom místě co nejvíce značek jich nyní společnost zastupuje více než tři desítky. Ročně prodá přes 10 000 kusů vozů různých značek s obratem blížícím se k 6 miliardám korun, přičemž zaměstnává více než 300 zaměstnanců.

Firma dlouhodobě rozvíjí své aktivity. V roce 2009 kapitálově vstoupila do společnosti IMOFA, čímž rozšířila portfolio o italské značky. Nyní do skupiny přivedla jedničku na českém trhu v prodeji obytných vozů a karavanů společnost HYKRO. Ta má v nejbližším období ambice dynamicky navýšit svůj tržní podíl.

„Našim záměrem je být tady pro všechny a se širokou paletou našich produktů a služeb, aby si každý klient vybral,“ říká generální ředitel skupiny Zdeněk Honek a dodává: „Akvizice společnosti HYKRO je z tohoto pohledu přirozeným vývojem. Karavaning máme v hledáčku již delší dobu.“

„HYKRO si svou pozici na trhu vybudovalo především kvalitou svých služeb. Vycházíme vstříc našim zákazníkům i v těch nejoriginálnějších přáních, která si lze představit. A umíme to,“ shrnuje dosavadní úspěch firmy zakladatel Vladimír Horký.

„Kupujeme společnost ve výborné kondici a vidíme zde velký potenciál pro další růst,“ komentuje akvizici finanční ředitel HAVEX group Jiří Valeš. „Současná hladina prodeje je 200 vozů ročně, tu již v příštím roce míníme navýšit. Věnovat se budeme i rozvoji příslušenství v rámci e-shopu.“

Zdroj
HAVEX
Back to top button