Různé

První ročník MOBILITY FURIOUS

První ročník MOBILITY FURIOUS se povedl. V polovině září pozvalo tuzemské zastoupení společnosti MHC Mobility české fleetové manažery i další odborníky na event s názvem MOBILITY FURIOUS.

Více než 100 hostů z řad velkých nadnárodních korporací i menších rodinných firem mělo možnost na okruhu Polygon v Hradci Králové vyzkoušet široké spektrum elektromobilů a prozkoumat možnosti zavádění e-mobility do podnikání. 

První ročník MOBILITY FURIOUS

Na testovací trati bylo zřízeno několik stanovišť, kde na účastníky čekal více než tucet čistě elektrických vozidel. Osobní, dodávkové a nákladní automobily, stejně jako elektrické koloběžky a jízdní kola dodali partneři akce. Své nejnovější modely v tomto segmentu například představily značky Kia, Audi, Volkswagen, Hyundai, Mercedes-Benz, Ford, Peugeot, DS, Citroën a Renault. Byli tu zkrátka všichni, kdo v současnosti udávají trendy v oblasti elektromobility.

 „Cílem tohoto setkání bylo především šířit povědomí o elektromobilitě. Je mylné se domnívat, že na toto téma již bylo řečeno vše. Jsme v tomto směru teprve na začátku cesty. Jako společnost MHC Mobility jsme se zavázali, že do roku 2030 zrušíme vozový park poháněný tradičními palivy a plně přejdeme na alternativní pohon. To, co jsme na akci MOBILITY FURIOUS představili našim zákazníkům, je plně v souladu s vizí naší společnosti.“ Informoval Eric van Vliet, generální ředitel společnosti MHC Mobility CEE.

Na profesionální testovací dráze si mohli hosté pod vedením zkušených instruktorů možnost vyzkoušet vozidla jak v běžném provozu, tak i při nepříznivých jízdních podmínkách. Velkému zájmu se těšila také testovací dráha pro skútry a malé dodávky Eidola Cargo. Na MOBILITY FURIOUS byla představena také elektrická užitková vozidla. Současné projekty podporované MHC Mobility jsou zaměřeny na přechod k doručování zboží právě pomocí elektrických dodávkových vozidel. Rostoucí zájem o tento segment lze registrovat hlavně ze strany velkých maloobchodních řetězců.

„Mám velikou radost, že na náš první event přišlo více než 100 návštěvníků. Navíc naprostá většina z nich projevila opravdu skutečný zájem o elektromobilitu. Obzvlášť nás těší, že e-mobilita není jen doména velkých firem a korporací, ale díky dotacím se nyní o elektrifikaci zajímají i menší rodinné firmy působící na tuzemském trhu. MOBILITY FURIOUS je vynikající příležitostí k porovnání většiny aktuálně dostupných elektromobilů. Právě na podobných akcích se může každý podívat nejen na technické parametry, ale i na samotná vozidla a přesvědčit se, že se od těch s konvenčním pohonem zase tolik neliší.“ Říká JAN TEJNOR – Country Manager MHC Mobility Česká republika.

„MOBILITY FURIOUS je vlastně předzvěstí našich dalších aktivit spojených s propagací vozidel alternativních pohonů.  V blízké budoucnosti plánujeme uspořádat podobné akce i na dalších pobočkách. Naši partneři a zákazníci tedy budou mít skvělou příležitost se po pandemii znovu setkat a dozvědět se více o elektromobilitě v tom nejširším slova smyslu. Věříme, že se nám podaří shromáždit na jednom místě ještě více nízkoemisních i zcela bezemisních dopravních prostředků a také poskytnout účastníkům dalších ročníků MOBILITY DAY v Polsku i v zahraničí jedinečné zážitky.“ Dodává Katarzyna Mikulska, Senior Brand Specialist CEE. 

Rádi bychom tímto poděkovali všem našim hostům a partnerům prvního ročníku MOBILITY FURIOUS za hojnou účast. Věříme, že se nám naše nadšení z e-mobility podařilo předat i návštěvníkům akce. Děkujeme! 

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button