Silniční doprava

10 nových autobusů Crossway

10 nových autobusů Crossway. Nové autobusy IVECO si zástupci společnosti ČD Bus, dceřiné firmy Českých drah, převzali v tomto týdnu. Vozidla už dostala firemní vizuál a hned po Novém roce začnou vozit cestující v rámci náhradní autobusové dopravy. 

Autobusy jsou vybaveny klimatizací, mechanickou převodovkou, mají 45 pevných sedaček pro cestující + 2 sklopné, místo pro invalidní vozík, chladničku pro řidiče, držáky na SKI-BOX a WI-FI.

Přečtěte si také

Ergonomický interiér poskytuje cestujícím pohodlný nástup a dostatek místa v částech s nízkou podlahou. Kromě již tradičních standardů jsou autobusy doplněny i o couvací kameru

CROSSWAY LE těží z vynikající spolehlivosti, kterou nabízí nejnovější motor Cursor 9 (265kW) vyvinutý společností FPT Industrial. Patentovaná technologie HI-SCR umožňuje vozidlům plnit normy Euro 6 bez použití EGR a zaručuje velmi vysokou účinnost přeměny NOx (více než 95 %). 

CROSSWAY Low Entry je ideálním řešením, jak přivítat na palubě cestujících s maximálním komfortem a bezpečností. Koncepce Low Entry zaručuje vynikající přístupnost pro všechny cestující při nastupování a vystupování z vozidla. Výborně se osvědčuje jak v městském, tak meziměstském provozu.

„Máme velkou radost, že se náš vozidlový park tak významně rozrostl. Jedná se o nízkopodlažní autobusy s kapacitou 45 sedadel, pohodlně do nich nastoupí cestující s kočárkem, lidé s omezenou možností pohybu a díky vyklápěcí nájezdové plošině mohou bez problému cestovat i lidé na invalidním vozíku. Samozřejmě nechybí ani klimatizace. Chceme zákazníkům poskytnout maximum, aby když už musejí kvůli výluce přesedat, cestovali pohodlně a bez překážek. Další významné investice proto plánujeme i v příštích letech, kdy pořídíme další desítky nových autobusů,“ říká Adam Svojanovský, předseda představenstva ČD Bus.

„Jsme nesmírně hrdí na to, že společnost ČD Bus vložila důvěru do značky IVECO BUS pro svou dopravu. Jejich volba pro naši značku a modelovou řadu CROSSWAY je potvrzením odborných znalostí IVECO BUS a kvalitní podpory našich zákazníků v segmentu meziměstské dopravy,“

uvedl Jan Kimla, obchodní ředitel IVECO BUS pro trhy střední a východní Evropy

Zdroj
IVECO BUS

Přečtěte si také

Back to top button