Silniční doprava

63 autobusů pro Banskobystrický kraj

63 autobusů pro Banskobystrický kraj. Společnost Iveco Czech Republic dodala šedesát tři nových autobusů slovenskému dopravci SAD Lučenec, a.s. na základě vítězství ve veřejném tendru.

Pořízení autobusů pro Banskobystrický kraj bylo zároveň podpořeno příspěvkem z evropských fondů. Dodávka pro SAD Lučenec je dalším potvrzením dominantní pozice značky IVECO BUS na slovenském trhu.

Přečtěte si také

SAD Lučenec zajišťuje veřejnou osobní dopravu na pravidelných příměstských a městských linkách v okresech Lučenec, Rimavská Sobota, Poltár, Detva, Revúca, Poprad, Brezno, Banská Bystrica, Zvolen, Veľký Krtíš a Rožňava.

Nové autobusy jsou šetrné k životnímu prostředí díky úsporným a ekologickým motorům, které splňují nejpřísnější normu EURO 6. Průměrné stáří vozového parku společnosti se tímto nákupem výrazně sníží a dojde k zásadnímu zlepšení kvality služeb na jejích pravidelných linkách. 

Cestující v nových vozech ocení především příjemné prostředí, ergonomická sedadla, bezdrátové připojení k internetu a USB porty. Autobusy jsou vybaveny moderním venkovním i vnitřním informačním systémem, který bude cestující v reálném čase informovat o odjezdech autobusů z nejbližší zastávky. Kromě tradičních způsobů úhrady jízdného zde bude možné platit také kreditní kartou. Všechny nové autobusy mají sníženou podlahu pro usnadnění nástupu a výstupu cestujících. 

Vozy byly vyrobeny v závodě IVECO BUS ve Vysokém Mýtě. Konkrétně se jedná o model CROSSWAY  LE Line s motorem Tector a délkou 10,8 m v počtu 8 kusů, dále model CROSSWAY  LE Line s motorem Tector o délce 12 m v počtu 50 kusů a model  STREETWAY s motorem Cursor o délce 12 m v počtu 5 kusů.

Oba modely CROSSWAY LE a STREETWAY, které si společnost SAD Lučenec vybrala, těží z vynikající spolehlivosti nejnovějšího motoru Cursor 9 (228 kW) vyvinutého společností FPT Industrial. Patentovaná technologie HI-SCR umožňuje vozidlům plnit normy Euro VI-e bez použití EGR a zaručuje velmi vysokou účinnost přeměny NOx (více než 95 %).

Nízkopodlažní CROSSWAY Low Entry je ideálním řešením, jak přivítat na palubě cestující s maximálním komfortem a bezpečností. Koncepce Low Entry zaručuje při nastupování a vystupování z vozidla vynikající přístupnost pro všechny cestující. Výborně se osvědčuje jak v městském, tak meziměstském provozu.

Modelová řada autobusů CROSSWAY nedávno překonala nový výrobní rekord, když z montážní linky ve Vysokém Mýtě sjel 60 000. vyrobený kus. Tento významný milník svědčí o úspěchu tohoto mezinárodně uznávaného modelu a lídra ve svém segmentu, který v průběhu let posbíral řadu ocenění.

STREETWAY 12 m je robustní osvědčený nízkopodlažní městský autobus. Staví na klíčových hodnotách dlouhé životnosti a vysoké výkonnosti, ověřené spolehlivosti a kvalitních službách. Díky podpoře rozsáhlé servisní sítě značky IVECO BUS a široké nabídce propojených služeb se mohou zákazníci spolehnout, že autobus STREETWAY je skvělou volbou pro udržitelnou městskou mobilitu.

Zdroj
IVECO BUS

Přečtěte si také

Back to top button