Silniční doprava

Fencer na veletrhu Czechbus

Fencer na veletrhu Czechbus. Na výstavišti v pražských Letňanech dnes, 22. listopadu 2022, startuje 11. ročník středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy, telematiky a servisní techniky Czechbus. Společnost Scania na něm poprvé české veřejnosti představí svůj nový model Fencer.

Fencer na veletrhu Czechbus

„Těší nás, že můžeme náš nový model poprvé představit právě na veletrhu Czechbus, kde si ho budou moci prohlédnout nejen naši obchodní partneři, ale i široká veřejnost,“ říká Lukáš Martinů, manažer prodeje autobusů Scania (CZ & SK). Nová modelová řada Fencer nabízí vysokou kvalitu za přijatelnou cenu. Podobně jako zájezdové autobusy řady Touring je i Fencer výsledkem několikaletého společného vývoje inženýrů značek Scania a Higer. 

Přečtěte si také

Autobus tak spojuje kvalitní provedení s výhodnou cenou. „Fencer je postavený na zcela nové platformě jako nejnovější generace modelů Citywide a Interlink,“ říká Martinů. Nechybí mu tedy například pokročilé asistenční systémy, moderní naftové, nebo plynové motory a chystají se rovněž elektrifikovaná provedení: hybrid a čistý bateriový elektromobil.

„V podobě Fenceru uvádíme na trh vozidlo, které lze na míru přizpůsobit potřebám českých zákazníků nejen, co se pohonného ústrojí týče. Budeme mít verze nejrůznějších délek se dvěma, nebo třemi nápravami,“ doplňuje Martinů. Kromě typu f1 se sníženým nástupem je v nabídce rovněž meziměstský model f6.

Na stánku Scanie bude Fencer vystaven ve verzi f1 se sníženým nástupem a s naftovým motorem o objemu devíti litrů. „Zvolili jsme takovou podobu stánku, aby korespondovala s originálním, ale zároveň jednoduchým, moderním designem autobusu. Připomíná tedy velkoměstskou zastávku, kde si návštěvníci mohou snadno prohlédnout veškeré informace na elektronické obrazovce. Posedět je možné přímo v interiéru autobusu,“ říká mluvčí společnosti Scania Czech Republic Martin Přibyl. Návštěvníci si tak budou moci prohlédnout i moderní pojetí pracoviště řidiče na palubě Fenceru.

„Máme na co navazovat. V loňském roce získala Scania druhé místo v soutěži Top Expo za podobu svého stánku na veletrhu Czechbus,“ připomíná Přibyl.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button