Silniční doprava

HESTI Chomutov má nově pneuservis

HESTI Chomutov má nově pneuservis. Chomutovská pobočka společnosti HESTI na konci loňského roku rozšířila své servisní služby o pneuservis, díky čemuž nabízí komplexní řešení pro potřeby svých zákazníků v oblasti údržby a oprav nákladních vozidel a dodávek značky MAN plus všech značek návěsů, které má ve své nabídce. 

Pobočku HESTI v Chomutově jsme naposled navštívili loni v létě, reportáž jsme přinesli v zářijovém čísle. Už tehdy nám Zdeněk Prát, vedoucí pobočky, naznačoval, že na konec roku chystají velkou novinku. Ta se týkala právě rozšíření klasických servisních služeb o pneuservis. Pobočka HESTI tak svým zákazníkům nyní nabízí komplexní péči o jejich vozidla na jednom místě, což přináší nejen úsporu času, ale i finančních prostředků.

Primárně nákladní vozy a dodávky

Pneuservis je klíčovým prvkem pro bezpečný a efektivní provoz nákladních vozidel. Správná údržba a včasná výměna pneumatik totiž mohou výrazně snížit riziko nehod a zároveň přispět k lepší palivové efektivitě a delší životnosti pneumatik. Pneuservis je primárně určený pro zákazníky s nákladními vozy a dodávkami značek MAN (HESTI je největší autorizovanou sítí této značky u nás), resp. návěsové techniky KRONE, STAS, D-TEC, O.ME.P.S. Silotrailers, Nooteboom Trailers či Meiller, jež také prodává a servisuje. „Pořídili jsme sice i techniku pro osobní vozy, nicméně tuto službu nabízíme pouze našim zákazníkům s vozy nákladními, resp. dodávkami,“ vysvětluje Zdeněk Prát. 

HESTI nabízí pneuservis pro nákladní vozy, dodávky a návěsy

Nabízejí zde klasické služby jako výměnu starých pneumatik za nové, pravidelnou kontrolu v rámci servisních prohlídek, ale i opravy po defektech. Podle stavu sjetí pneumatik také umějí odhalit špatně seřízenou geometrii náprav, kterou zde zvládnou i změřit. „Zákazníkům zároveň dokážeme poradit s výběrem vhodných pneumatik, nabídneme dvě až tři možnosti v různých cenových relacích. Nejsme totiž svázáni se žádnou značkou, takže umíme doporučit to, co funguje a co se vyplatí i ekonomicky,“ přidává další ze služeb Zdeněk Prát. 

Pneu na objednávku

Jak ale přiznává, nemají zde žádný velký sklad pneumatik, výrobky objednávají u dodavatele, který jim je doveze obvykle druhý den: „Spolupracujeme s PneuB2B, které je velmi flexibilní a má obrovskou nabídku.“Pro havarijní výjezdy zde mají k dispozici pouze omezený počet základních sad pneumatik v nejčastějším rozměru. „Klasické havarijní opravy někde na dálnici ale úplně neprovádíme, na to nemáme potřebné vybavení. Poškozené kolo z auta odmontujeme, odvezeme ho k nám, zde ho opravíme nebo přezujeme, dovezeme zpět a namontujeme na auto,“ popisuje Zdeněk Prát. Jak dodává, s novou službou jsou na začátku a uvidí se, jak se chytne. 

Pro práci používají nejmodernější techniku

Moderní zázemí

Historie servisu značky MAN v Chomutově sahá do roku 2001, kdy zde bylo prodejní a servisní místo partnerské firmy T-PROTECH Ústí nad Labem. To pak bylo v roce 2014 začleněno do skupiny HESTI a o rok později byla na adrese Spořická 5917 postavena zcela nová budova, splňující veškeré požadavky pro autorizované partnery společnosti MAN. „Původní budovy se třemi místy slouží pro dlouhodobé opravy a nově i pneuservis, kam jsme zakoupili špičkové přezouvačky i vyvažovačky,“ vysvětluje Zdeněk Prát. Pneuservisfunguje stejně jako klasický servis, otevřeno má od pondělí do pátku od 7 do 18 hodin, v sobotu pracují od 8 do 13 hodin. 

Chomutovská pobočka HESTI sídlí ve Spořické ulici

Zdroj
Redakce
Back to top button