Silniční doprava

Honda CR-V s novou devítistupňovou automatickou převodovkou se dostává do prodeje!

CR-V je v současnosti nejprodávanějším modelem na našem trhu a je nám potěšením oznámit, že se k našim autorizovaným prodejcům dostává verze s novou devítistupňovou automatickou převodovkou, která nahrazuje předchozí pětistupňovou automatickou převodovku.

Nový vznětový motor a devítistupňová automatická převodovka přinášejí nejlepší poměr výkon/emise v porovnání s ostatními současnými motory v prodeji. Motor dosahuje maximální výkon 118 kW (160 k)(což je o 6 % více, než u jeho 2,2litrového vznětového předchůdce) a točivý moment 350 Nm; zároveň dosahuje rekordně nízkých emisí 129 g/km CO2 (zlepšení o 11 %) v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou.
 
Řada vylepšení snižuje energetické ztráty způsobené třením: tření motoru i-DTEC je nyní o 37 % nižší, než u jeho předchůdce, a odpovídá tření benzínového motoru. Výsledkem je špičková úspora paliva – 4.9 l/100km.

Vzhledem k prostorově úsporné konstrukci je nová převodovka menší a lehčí (o 35 kg), což umožňuje lepší rozložení hmotnosti vozidla. Společná hmotnost nového motoru a převodovky je o 65 kilogramů nižší, než předchozí kombinace hnacího ústrojí, což se projevuje na jízdě, ovladatelnosti a řízení a také na úspornosti provozu. V závislosti na jízdních podmínkách – otáčky motoru a používání plynového pedálu – dokáže nová devítistupňová automatická převodovka řadit dolů přes několik stupňů; mezi možná uspořádání rychlostních stupňů patří 9-7, 9-5, 7-4 a 6-4. Model Honda CR-V se již stal jedním z nejrozšířenějších kompaktních SUV prodávaných na světě. Od svého uvedení v roce 1997 bylo v Evropě prodáno již více než 750 000 vozů a téměř 50 000 vozů v roce 2014.  

Přečtěte si také

Back to top button