Silniční doprava

Když sklápěč tak VS-MONT

Když sklápěč tak VS-MONT. V oblasti výroby nástaveb je VS-MONT pojmem nejen na Slovensku, ale také v celé Evropě. Slovenský výrobce nástaveb VS-MONT nabízí širokou škálu sklápěcích nástaveb. Nástavby jsou oblíbené jak v oboru stavebnictví, tak i v odvětví hornictví.

V oblasti výroby nástaveb je VS-MONT pojmem nejen na Slovensku, ale také v celé Evropě a jeho produkty najdete také v Austrálii či na Nové Kaledonii. Patří mezi špičkové evropské výrobce a dodavatele nástaveb pro podvozky prakticky všech značek (Scania, MAN, Tatra, Volvo, Mercedes-Benz, Iveco, DAF, Renault, Ford) a je pověstný svými inovativními řešeními a vysokou kvalitou produktů. Nabídka nástaveb a přípojných vozidel VS-MONT je mimořádně široká, k nosným produktům se řadí různé druhy jednostranných a třístranných sklápěčů S1G, S1H a S3. V segmentu stavebnictví jsou nejvíce rozšířeny sklápěče S1G s hardoxovou půlkruhovou „muldou“. Mají široké využití při přepravě od štěrků a písků až po lomový kámen. Objem je 12 až 22 m3.

S1G

Plně kónusový tvar ve standardu

VS-MONT jako první a jediná firma nabízí v segmentu výroby půlkruhových sklápěčů „plně kónusové provedení“ tvaru nástavby. Tato technická specialita znamená, že se celý průřez nástavby plynule rozšiřuje od užší přední části až po její konec, a tím je podstatně usnadněno vyprazdňování všech typů převáženého materiálu. Při standardním provedení se nástavba, jejíž šířka je po celé délce stejná, při nakládce zpravidla ve střední části rozšíří (tlakem materiálu) a následně při vykládce (hlavně lepivých materiálů) probíhá odsypávání materiálu nepravidelně, navíc s rizikem převrácení vozidla.

„Plně kónusové provedení“ je sice technicky náročné z hlediska výroby, ale společnost VS-MONT se vzhledem k vynikajícím zkušenostem z praxe a skvělým referencím od zákazníků rozhodla toto „plně kónusové provedení“ půlkruhových nástaveb nabízet zákazníkům již ve standardní výbavě (čili bez příplatku). Všechny půlkruhové sklápěče S1G od VS-MONT se v konkurenci řadí se svou speciální konstrukcí mezi nejlehčí. A tím uživatel dokáže využít co největšího užitečného zatížení svého vozidla. Sklápěče se mohou vybavit širokou škálou příslušenství, například elektricky ovládaným zaplachtováním, které přináší bezpečnost, komfort a urychluje práci.

Termoizolované nástavby

Ve stavebním segmentu přibyly také termoizolované jednostranné (S1GT) a třístranné (S3T) nástavby. Používají se pro přepravu asfaltových směsí s regulovanou teplotou. Termonástavby S1GT a S3T koncipovali jako jednostranné vanové půlkruhové a třístranné nástavby, které mají 90 až 92 % opláštění ze speciálních materiálů s dlouhodobou teplotní odolností až do 200 °C. Tyto termoizolované nástavby se montují na dvou-, tří-, čtyř- i pětinápravové podvozky, které jsou legislativně schváleny v dané zemi.

S3

Když sklápěč, tak VS-MONT

Soustavná modernizace

Od založení v roce 1993 se společnost VS-MONT vypracovala na předního evropského výrobce. Technická zdatnost, inovativní know-how, velké množství patentů a prvotřídní pracovníci tvoří současný VS-MONT, který dominuje na tuzemském trhu a v dalších evropských státech. Ve čtrnácti evropských zemích garantuje vysokou kvalitu produktů spolu s prvotřídním servisem.

VS-MONT disponuje nejnovějšími technologiemi, jako jsou robotizované linky atd., které nakonfigurovali pro výrobu sklápěcích nástaveb, přívěsů, návěsů. Vyrábí sklápěcí nástavby pro všechny typy vozidel, přívěsy a speciální návěsy, poskytuje také odborné poradenství či prodej náhradních dílů. Výroba ve VS-MONT se neustále modernizuje s cílem posouvat kvalitu produkce ještě výše ve prospěch odběratelů. O tom jsme se přesvědčili v doprovodu Petra Vetešky, jednatele a obchodního ředitele VS-MONT.

Jak píšete příběh úspěchu VS-MONT?
Naší obchodní strategií je navázání dlouhodobého kvalitního a flexibilního partnerského vztahu s našimi zákazníky. Investicím spojeným s touto strategií dáváme přednost před rychlým ziskem. A je pro nás potěšením, že postupně přibývají zákazníci, kteří své investice zvažují podle těchto atributů. Naše stabilní pozice na slovenském, českém a dalších trzích nám dává za pravdu, že jsme se vydali správnou cestou. V porovnání s naší konkurencí, což jsou hlavně velcí evropští výrobci nástaveb, nabízíme dlouhodobou seriózní spolupráci, flexibilitu a ochotu při vývoji nových produktů nebo řešení speciálních požadavků zákazníků.

Když sklápěč, tak VS-MONT

Uspět znamená investovat do vývoje.
Ano, vývoj je podstatný – dnešnímu konečnému produktu předcházel vlastní vývoj a testování. Chceme jít cestou kvality, investujeme do technologií, vyrábíme sofistikované kvalitní produkty s nimiž jsou naši zákazníci spokojeni. Naše konstrukce a vývojové pracoviště jsou vybaveny nejmodernějšími 3D CAD pracovišti včetně možnosti analyzování pevností a optimalizace pomocí metody konečných prvků (PTC) Pro/ENGINEER, Pro/Mechanica, AutoCAD. To, že naše produkty splňují nejvyšší požadavky kvality, dokazuje skutečnost, že jsme držitelem certifikátu kvality ISO 9001:2009 a od roku 2010 smluvním partnerem na dodávku nástaveb pro firmy Volvo Trucks Göteborg pro region střední a východní Evropy, dále také pro MAN a Mercedes-Benz Německo, DAF, TATRA, kde jsme zařazeni do kategorie smluvních partnerů v dodávkách nástaveb.

Ve výrobě nás zaujala kvalita svarů a úprava povrchu nástaveb, které nejsou u jiných nástavbářů běžné. Jaké specifické technologické postupy ve výrobě uplatňujete?
V případě, že se zákazník rozhodne pro značku VS-MONT, může počítat s tím, že sklápěč prošel těmi nejdůležitějšími procesy, aby dosáhl té nejvyšší kvality. Jedním z nich je plně automatické svařování.

3D – S1G

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
Za rozhovor děkuje Viliam Bujna, foto: archiv
Back to top button