Silniční doprava

MAN Lion’s Regio L pro Tourbus

Tři nové třínápravové autobusy MAN Lion’s Regio L převzal koncem září v prodejním a servisním středisku MAN Truck and Bus Center v Rousínově dopravce Tourbus pro linku IDS JMK (Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje) mezi Brnem, Rousínovem a Vyškovem.

Brněnská dopravní společnost Tourbus, a.s. začala od 1. října 2012 nově zajišťovat autobusové spojení mezi Brnem, Rousínovem a Vyškovem na lince IDS JMK č. 107, kde na základě výběrového řízení nahradila dosavadního dopravce VYDOS BUS. Tourbus na tuto integrovanou linku, která patří k nejvýznamnějším v rámci IDS JMK – v pracovních dnech nasadil 35 spojů a přepraví 2,5 tisíce cestujících denně. Pro tuto linku nasadí velkokapacitní autobusy, mezi nimi i tři zbrusu nové autobusy MAN Lion’s Regio L. 

Slavnostní předání nových autobusů proběhlo v prodejním a servisním středisku MAN Truck and Bus Center v Rousínově za přítomnosti zástupců vedení Tourbus, a.s., společnosti MAN Truck & Bus Czech Republic, Kordisu a dalších hostů. Při této příležitosti brněnský dopravce informoval, že má s autobusy MAN dlouholeté dobré zkušenosti, první vozidla této značky zde začala jezdit už v roce 1991 a v současnosti jich má ve vozovém parku téměř dvě desítky. Nové přírůstky – tříosé autobusy MAN Lion’s Regio L s celkovou obsaditelností 101 osob se vyznačují vysokým komfortem pro řidiče i cestující a nízkými provozními náklady.

Mimo jiné mají dvojité zasklení, klimatizaci v celém voze a pohodlné sedačky. S výškou podlahy 860 mm a výškou vozidla 3,4 m je Lion’s Regio představitelem vysokopodlažního autobusu v rámci segmentu regionální linkové dopravy, který může být nasazen také na smluvní dopravu (regionální zájezdy). Moderní design a velké boční okna,, velká výška ke stání a objemným, volně přístupným prostorům pro odkládání zavazadel poskytují cedtujícim vysoký komfort.

Do linkových autobusů Lion’s Regio L se montují horizontálně vestavěné motory D 20 Common Rail o výkonu 320 či 360 k. S elektronicky řízeným filtrem pevných částic CRTec® vyhovují standardu EEV, což se cení zejména u regionální linkové dopravy. Nejsilnějším motorem je 400 k, které s bezúdržbovým katalyzátorem MAN PM-KAT® plní aktuálně platnou normu Euro 5.

 

Přečtěte si také

Back to top button