Silniční doprava

Model DAF LF Electric

Model DAF LF Electric. Dlouhé trasy. Kratší vzdálenosti. Městské oblasti. Dálnice a kopcovitý terén. Model DAF LF Electric opět prokázal svou provozní dokonalost a spolehlivost během téměř 2 000 km dlouhé EV Rally 2023, která se jela ve Velké Británii a Irsku.

Společnost DAF Trucks právě úspěšně dokončila tuto 5denní trasu společně s technologickou organizací Cenex, která sídlí ve Velké Británii a zabývá se výzkumem udržitelné dopravy.

V Cardiffu, hlavním městě Walesu, začala rallye elektrických vozidel. První zastávkou byl Londýn, následoval Edinburgh (Skotsko) a Belfast (Severní Irsko). Cílová čára byla v irském hlavním městě Dublinu. Akce byla navržena tak, aby předvedla schopnosti plně elektrických vozidel (EV) a projekty s čistou energií. Organizace pořádající rallye také chtěla zdůraznit důležitost veřejně přístupné infrastruktury pro nabíjení, která je schopná sloužit větším elektrickým vozidlům, včetně vozidel, jako jsou DAF LF, XD a XF Electric, s dojezdem až 500 kilometrů na jedno nabití.

20 vozidel DAF LF Electric

Tým DAF-Cenex s 19tunovým modelem LF Electric měl podporu studie BETT (Battery Electric Truck Trial (BETT) – což je 18měsíční studie, jejímž prostřednictvím vláda Spojeného království zkoumá efektivitu elektrických vozidel v každodenním provozu. Do studie BETT je zahrnuto 20 elektrických vozidel DAF LF Electric, která jsou nyní v provozu.

„Posílení infrastruktury pro nabíjení“

„Tato událost prokázala vynikající schopnosti našeho nákladního vozidla LF Electric“, řekl Adam Bennett, manažer divize EV a udržitelnosti ve společnosti DAF Trucks UK. „Společnost DAF je připravena na přepravu s nulovými emisemi. Tato událost také zdůraznila jasnou a aktuální potřebu vyhrazené infrastruktury pro větší vozidla v celé Evropě. Malé úpravy stávajících nabíjecích míst pro osobní automobily by byly dobrým prvním krokem ke zlepšení přístupu pro nákladní vozidla. Ale pouze specializovaná infrastruktura pro nákladní vozidla bude mít požadovaný dopad na přijetí vozidel elektrických vozidel ze strany provozovatelů. Ukázali jsme, že naše vozidla jsou připravena! Nyní nastal čas, aby příslušné úřady v celé Evropě posílily infrastrukturu pro nabíjení.“

Zdroj
DAF Trucks

Přečtěte si také

Back to top button