Silniční doprava

Plně elektrické řešení E-Way

Plně elektrické řešení E-Way. IVECO BUS vyhrál výběrové řízení vypsané skupinou Autoguidovie a podepsal rámcovou smlouvu na dodávku 120 městských autobusů E-WAY. Dodávky budou zahájeny v druhé polovině roku 2023. Jedná se o druhou italskou zakázku výrobce v tomto roce.

IVECO BUS dodá skupině Autoguidovie Group, přednímu hráči v italském sektoru místní veřejné dopravy, 120 nízkopodlažních autobusů E-WAY s možností připojení na elektrickou síť, a to po dobu tří let.

Přečtěte si také

Plně elektrické řešení E-Way

Elektrobusy budou jezdit na všech územích, která pokrývají společnosti skupiny Autoguidovie, a jejich nákup byl částečně financován z příspěvků NRRP (Národní plán obnovy a odolnosti), doplňkových fondů a NSPSM (Národní strategický plán udržitelné mobility).

„Naše skupina pokračuje v úspěšném směřování k mobilitě s nulovým dopadem. Nákup elektrobusů v rámci smlouvy v hodnotě přibližně 65 milionů eur představuje přirozené pokračování cesty ke skutečné ekologické udržitelnosti pro společnost, která již nyní disponuje jedním z nejmodernějších a nejekologičtějších vozových parků v Itálii a vždy podporovala veřejnou dopravu jako hnací sílu růstu pro území, pro podniky a pro lidi,“ uvedl Stefano Rossi, generální ředitel společnosti Autoguidovie. „Ve strategickém plánu společnosti Autoguidovie je zákazník v centru pozornosti. Jsme totiž přesvědčeni, že mobilita s nulovými emisemi je prospěšná pro životní prostředí i pro občany a může pomoci podpořit využívání veřejné dopravy a následný odklon od osobních vozidel,“ uzavřel Rossi.

“Jsme poctěni, že si IVECO BUS vybrala i skupina Autoguidovie Group pro realizaci svého projektu mobility s nulovými emisemi v Itálii. Naše plně elektrické městské autobusy nabízejí řešení udržitelné mobility, které je spolehlivé a efektivní a zároveň splňuje veškerá očekávání provozovatelů dopravy, řidičů, cestujících a obyvatel,“ řekl Stéphane Espinasse, Head of Sales & Products, IVECO BUS. Dodal: „Tento druhý italský úspěch jen prohlubuje nadšení z dalšího zavádění našeho řešení E-WAY, které podporuje dekarbonizaci veřejné dopravy v zemi.“

E-WAY nabízí řidičům a cestujícím mimořádně komfortní zážitek, plynulou, tichou jízdu a akceleraci bez vibrací. Díky dvacetiletým zkušenostem IVECO BUS s vývojem a výrobou v oblasti alternativních energií zaručuje E-WAY vynikající rovnováhu mezi dojezdem a kapacitou pro přepravu osob a poskytuje potřebný výkon pro celodenní provoz.

Zdroj
Tisková zprávaIVECO BUS

Přečtěte si také

Back to top button