Silniční doprava

Rekordní rámcová smlouva

Rekordní rámcová smlouva. IVECO BUS a belgický vlámský provozovatel De Lijn podepsali rekordní rámcovou dohodu na dodávku až 500 nízkopodlažních kloubových plně elektrických městských autobusů, přičemž první várka 65 vozidel bude dodána v roce 2024.

Díky této dodávce bude mít IVECO BUS největší flotilu elektrických kloubových autobusů v provozu v Belgii, což je pro IVECO BUS nový krok, který dále posílí jeho pozici v oblasti bezemisní mobility v celé Evropě.

Přečtěte si také

Rekordní rámcová smlouva pro IVECO BUS

IVECO BUS podepsal rámcovou smlouvu s belgickým vlámským provozovatelem De Lijn na nákup odhadovaného objemu 500 E-WAY 18m na období 2+2+2 roky.

De Lijn, vlámský státní podnik ve Vlámsku, přepraví ročně přibližně 3,5 milionu cestujících. IVECO BUS podpoří cíl společnosti poskytovat optimální bezemisní služby mobility v městských oblastech pomocí kloubového E-WAY. Tato rámcová dohoda zapadá do plánu společnosti De Lijn převést celý svůj vozový park autobusů na udržitelné zdroje energie, a to nasazením 3 430 e-busů do roku 2035, které ročně ujedou 200 milionů bezemisních kilometrů, přestavbou svých vozoven a dobíjecí infrastruktury.

Elektrobusy E-WAY v délce 18 milionů kusů budou nasazeny v několika městech ve Vlámsku. Dodávky budou zahájeny v roce 2024 a budou představovat největší flotilu kloubových elektrobusů IVECO BUS v provozu.

Plně elektrický 18m E-WAY si společnost De Lijn vybrala pro jeho technické kvality a ekonomické parametry. Vozidla budou poháněna novým hnacím ústrojím Siemens a novými bateriemi typu NMC s celkovou kapacitou 623 kWh. Tento unikátní bateriový balíček bude montován v novém závodě na výrobu baterií FPT Industrial v Turíně.

E-WAY bude splňovat požadavky obecného bezpečnostního předpisu 2 (GSR2) díky svým bezpečnostním prvkům, jako je detekce mrtvého úhlu, inteligentní přizpůsobení rychlosti, systém varování před čelní srážkou, detekce únavy řidiče a snímače tlaku v pneumatikách. Všechny autobusy budou vybaveny kamerovým systémem zrcátek.

„Díky této první objednávce kloubových plně elektrických autobusů potvrzujeme naše plné odhodlání nabízet stále udržitelnější mobilitu všude, kde působíme. Pro tento další krok směrem k řešením s nulovými emisemi jsme si v této oblasti vybrali IVECO BUS, známou společnost, která se zabývá výrobou autobusů s nulovými emisemi, a jeho model E-WAY 18 m, který nejlépe splnil naše očekávání, pokud jde o dojezd, komfort a bezpečnost pro naše cestující i řidiče,“ komentovala Ann Schoubs, generální ředitelka společnosti De Lijn.“

„Jsme obzvláště hrdí na to, že společnost De Lijn opět vložila svou důvěru do IVECO BUS a podepsala významnou smlouvu, přičemž uznala kloubový E-WAY za optimální volbu na trhu. Rádi bychom jim poděkovali za to, že se rozhodli pro IVECO BUS při udržitelné obměně jejich vozového parku,“ řekl Stéphane Espinasse, Stéphane Espinasse, Head of Sales & Products, IVECO BUS.

Podpisem této rámcové dohody o dodávce až 500 jednotek E-WAY o délce 18 m bude IVECO BUS a De Lijn prosazovat novou spolupráci v projektech městských autobusů.

Zdroj
Tisková zprávaIVECO BUS

Přečtěte si také

Back to top button