Silniční doprava

Scania Profiškola v roce 2023

Scania Profiškola v roce 2023. Na podzim letošního roku společnost Scania Czech Republic s.r.o. ve spolupráci s Asociací autoškol ČR zahájila sérii vzdělávacích akcí pro učitele autoškol a žadatele o profesní průkaz.

Cílem bylo seznámit je s technikou moderních nákladních vozidel. Během pěti termínů se akce zúčastnilo na 70 zájemců. Ti teď budou moci nabité znalosti předat svým žákům nebo je využít ve své praxi.

„Během jednotlivých akcí jsme se jen utvrdili v tom, že výuka budoucích řidičů nákladních aut probíhá na vozidlech, která často již nesplňují standardy vozového parku moderní spediční firmy,“ říká Aleš Biskup, Master Driver Trainer Scania CER. „Doufáme, že díky našemu školení budou na silnice mířit novopečení řidiči s podstatně lepší představou o tom, co je v moderním vozidle čeká, a s lepšími informacemi o tom, jak ho správně ovládat. Výsledkem budou bezpečnější silnice a věřím, že to ocení i naši zákazníci.“

„Mezi zástupci autoškol byly ohlasy na tuto unikátní akci veskrze pozitivní. Sám ji považuji za velice povedenou,“ hodnotí člen výkonné rady Asociace autoškol ČR Jiří Martínek. Účastníci se v Modleticích u Prahy, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích a dvakrát v Mladé Boleslavi mohli během intenzivního jednodenního kurzu teoreticky seznámit s technikou vozidel Scania, nejnovějšími motory, asistenčními systémy a také zásadami úsporné jízdy. 

Zájem byl rovněž o praktické ukázky: účastníci se mohli svézt tahačem s úsporným pohonným ústrojím Scania Super, na vybraných termínech byl rovněž k dispozici autobus Scania Fencer f1 a také plně elektrický autodomíchávač na podvozku Scania 25 P XT.

Informace se k žákům autoškol usilujícím o průkazy skupin C a D dostanou do určité míry také prostřednictvím nového vydání učebnice „45 zkušebních otázek z praktické údržby pro žáky autoškol skupin CDE“. „Knihu jsme ve spolupráci se Scanií vylepšili o fotografie interiéru a technických řešení moderních vozidel,“ vysvětluje předseda Asociace autoškol ČR Aleš Horčička. Všichni zájemci si ji mohou zakoupit ve všech knihkupectvích v Česku a nebo objednat stránkách www.asociaceautoskol.cz.

„Těšíme se na pokračování spolupráce v příštím roce. Rádi bychom se v první polovině roku přesunuli na Moravu a na základě zpětné vazby od účastníků doplnili školení o další prvky. O podrobnostech budeme včas informovat,“ popisuje plány pro příští rok Aleš Biskup, Master Driver Trainer Scania CER.

Zdroj
Scania

Přečtěte si také

Back to top button