Silniční doprava

Schlienz modernizuje vozový park vozy Setra a Mercedes-Benz

Společnost Schlienz Tours GmbH & Co. KG sídlící poblíž Stuttgartu zařadila do svého vozového parku tři nové autobusy značek Setra a Mercedes-Benz.

Při slavnostním předání autobusu S 516 HDH řady Setra TopClass 500, dvounápravového Mercedes-Benz Travego a třínápravového Travego M, které se konalo v muzeu Mercedes-Benz ve Stuttgartu, generální ředitel Erhard Kiesel uvedl: „Tato vozidla nejvyšší třídy znamenají nový rozměr cestování s naší společností a plně uspokojí nároky našich zákazníků na maximální pohodlí a bezpečnost.“
 
Další vozidla budou brzy následovat, protože společnost hodlá do rozšíření a modernizace svého vozového parku vložit celkem čtyři miliony eur – nejvyšší částku investovanou od založení společnosti v roce 1932.
 
Travego, které bylo nyní nově uvedeno do provozu, nabízí pohodlná sedadla LuxLine pro 42 cestujících, zatímco Travego M je vybaveno 48 sedadly tohoto typu. Na palubě S 516 HDH si může přijemněužít cestu 37 pasažérů, kteří mají dostatek prostoru pro nohy a znamenitý výhled panoramatickou skleněnou střechou TopSky. Vozidlo Setra TopClass 500 nabízí exkluzivním uspořádání sedadel 2+1. To znamená, že v jedné řadě jsou tři namísto obvyklých čtyř sedadel.


Na řidiče dohlíží asistenční systém pro hlídání pozornosti
 
Všechna tři vozidla jsou vybavena nejmodernějšími bezpečnostními systémy dostupnými na trhu. Zahrnují systém pro jízdu v jízních pruzích LaneAssistant (SPA), adaptivní tempomat (ART) s asistentem nouzového brzdění i systém bdělosti řidičeAttentionAssist (AtAs), který nepřetržitě sbírá informace související s bdělostí řidiče nebo jeho únavou podle stanovených kritérií, například na základě pohybů volantem a způsobu brzdění, spouštěním směrových světel, rychlosti vozidla a denní doby. Při překročení definované modelové hodnoty systém řidiče upozorní.
 
Kromě pozornosti zaměřené na bezpečné cestování poskytuje společnost také pestrý zábavní program. Během cesty umožňuje palubní zábavní systém cestujícím například přístup k několika stovkám hudebních titulů a široké nabídce filmů, které si mohou stáhnout na své vlastní tablety nebo chytré telefony. Kdokoli, kdo příslušné zařízení nemá, si ho může zapůjčit od obsluhy. Stáhnout lze také online vydání novin EsslingerZeitung informující cestující o aktuálním dění v domovském městě.
 
Setra TopClass 500 – prémiové produkty pro exkluzivní cestování
 
Předvedením řady Setra TopClass 500 na podzim 2013 byla ohlášena nová generace zájezdových autobusů, které doslova nově definují aspekty designu, hodnoty, bezpečnosti a úspornosti. Se svými aerodynamickými liniemi se tyto výrazné cestovní autobusy s hodnotou Cd 0,33 zařadily také na čelo svého sektoru v Evropě s ohledem na úsporu paliva. Po úspěšném zahájení sériové výroby stihlo nové vlajkové vozidlo Setra již získat ocenění „RedDotAward: Produktový design 2014“, které je celosvětově uznávanou pečetí kvality.
 
Mercedes-Benz Travego – cestování se stylem na způsob mistrů světa
 
Autobusy Travego jsou špičkovými modely v rámci nabídky Mercedes-Benz.Tyto vysokopodlažní cestovní autobusy se vyrábí ve třech provedeních: Travego o délce 12 m, Travego M o délce 13 m a Travego L dosahující 14 m. Tato prémiová vysokopodlažní vozidla představují inovační vrchol, především z pohledu konstrukce hnacího ústrojí, ekologických technologií, bezpečnostních aspektů a provozních vlastností.Od poloviny roku 2015 bude Travego například k dodání se systémem ActiveBrakeAssist 3, který automaticky spouští plné brzdění při různých ohroženích včetně stacionárních překážek před vozidlem.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button