Silniční doprava

Úspěch IVECO BUS v Brazílii 

Úspěch IVECO BUS v Brazílii. Značka IVECO BUS byla vybrána pro dodávku až 7 100 nových školních autobusů v průběhu dvou let, od roku 2024 do roku 2025, v aktuálním výběrovém řízení brazilského Národního fondu pro rozvoj vzdělávání (FNDE), jehož cílem je zajistit každodenní přístup do veřejných škol pro žáky žijící ve venkovských a říčních oblastech Brazílie.

IVECO BUS prvně dodá 3 500 vozidel kategorie ORE3 (venkovský školní autobus 3) s kapacitou 59 žáků a 3 600 vozidel kategorie ORE2 (venkovský školní autobus 2) s kapacitou 44 žáků.

Přečtěte si také

Od roku 2009 IVECO BUS podporuje tento ambiciózní program brazilské federální vlády, známý jako „Caminho da Escola“ (Cesta do školy), se školními autobusy speciálně navrženými pro tento účel. 

Vozidla dodávaná výrobcem jsou konstruována s větší světlou výškou, zesíleným odpružením a vysokým zadním převisem pro jízdu ve venkovských oblastech, na nezpevněných cestách a v obtížně přístupných lokalitách. Zajišťují cestujícím bezpečnou, pohodlnou a kvalitní přepravu, čímž přispívají ke zlepšení standardů brazilské školní dopravy a ke snížení míry předčasného ukončování školní docházky žáků v nejodlehlejších venkovských oblastech.

Danilo Fetzner – obchodní ředitel IVECO BUS pro Latinskou Ameriku, prohlásil: „Jsme mimořádně hrdí na obnovenou důvěru v naše vozidla pro tento zásadní program školní dopravy pro brazilské studenty žijící ve venkovských oblastech. Pomoc státům a obcím při snižování míry předčasného ukončování školní docházky dokonale zapadá do hodnot značky IVECO BUS, kterými jsou inkluze, rozmanitost a zajištění mobility pro všechny.“

Zdroj
IVECO BUS

Přečtěte si také

Back to top button