Zprávy

Skupina PSA investuje 200 milionů EUR do projektu modernizace „Sochaux 2022“

Skupina PSA ukazuje projektem „Sochaux 2022“, na němž již 36 měsíců pracuje multidisciplinární tým podniku v Sochaux, svou snahu udělat z podniku v Sochaux, kde skupina historicky působí, referenční továrnu.

Cílem tohoto strategického projektu je zjednodušit tok výroby, který byl zděděn od způsobu výroby používaného po více než sto let a který podniku v Sochaux neumožňuje využít svůj plný potenciál oproti ostatním výrobním podnikům skupiny PSA.
 
Obnovení návaznosti výroby v jednotlivých budovách umožní snížit jejich nepravidelné vytížení: Sochaux je dnes složitý výrobní závod, který se rozkládá na ploše 200 hektarů, je v něm 24 km dopravníků a denně se zde pohybují desítky kamionů, které převážejí součásti vyráběných vozidel.
 
Po ukončení transformace bude podnik v Sochaux schopen reagovat na měnící se očekávání zákazníků díky flexibilnímu víceúčelovému toku výroby umožňujícího vyrábět až šest různých verzí karoserie, s výrobní kapacitou 400 000 vozů ročně, což je víc než průměr za posledních 10 let.
 
K pořízení nové velké postupové lisovací linky ve Francii nedošlo více než 20 let. Půjde o linku poslední generace schopnou vyrábět vysokou rychlostí různé díly včetně ocelových i hliníkových.
 
Během modernizace podniku v Sochaux dojde i ke zřízení víceúčelového mimořádně flexibilního pokovovacího zařízení, které zvládne nejrůznější výrobu podniku, a ke zřízení montážní haly na nejlepší světové úrovni, která bude umístěna uprostřed továrny, co nejblíže k ostatním výrobním budovám. Montážní hala bude splňovat nejvyšší světové normy.
Továrna v Sochaux, zkoncipovaná v souladu s principy továrny budoucnosti, bude využívat nejnovější digitální nástroje, logistiku „full kitting“ a mobilní řídící platformy pro lepší ergonomii a optimální úroveň kvality. Haly a dílny budou vybavené na úrovni 21. století, tak aby splňovaly nejvyšší standardy v oblasti ergonomie pro zaměstnance.
Transformace plánované v rámci tohoto projektu „Sochaux 2022“ umožní upravit tradiční výrobní podnik skupiny PSA v souladu se zásadami programu „špičková výrobní továrna“ a zajistí mu díky vysoké výkonnosti budoucnost.
 
Ředitel pro region Evropa Maxime Picat k tomu uvedl: „Sochaux dnes vyrábí nejdůležitější vozy skupiny PSA, mimo jiné model 3008, který dosáhl úžasného obchodního úspěchu, a začne se zde vyrábět vůz pro značku Opel. Vím, že se mohu spolehnout na profesionalitu a silné odhodlání všech zaměstnanců naší tradiční továrny, se kterými jsem měl možnost pracovat, a že budeme moci nadále splňovat očekávání současných i budoucích zákazníků.“
Výrobní ředitel skupiny PSA Yann Vincent dodal: „Projekt ‚Sochaux 2022 – automobil si rýsuje vlastní budoucnost‘ dokonale odráží vůli skupiny PSA podílet se na vytváření průmyslové budoucnosti ve Francii.“
 
Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=Dlm3OlmBMy8&feature=youtu.be

Přečtěte si také

Back to top button