Zprávy

Společnost TATRA TRUCKS navštívil ministr vnitra Milan Chovanec

Ministr vnitra České republiky Milan Chovanec dnes, v pátek 30. 9. 2016, navštívil v doprovodu poslankyně ČSSD Dany Váhalové kopřivnickou automobilku TATRA TRUCKS a společnost TATRA DEFENCE VEHICLE.

Ministra přivítali členové top managementu obou podniků v čele se spolumajitelem společnosti TATRA TRUCKS Jaroslavem Strnadem, předsedou představenstva Petrem Ruskem a generálním ředitelem Martinem Bednarzem, provedli ho montážními linkami v obou podnicích a formou statických a dynamických zkoušek představili panu ministru Chovancovi výrobní sortiment TATRA TRUCKS.
 
Tatra je v kontextu rezortu vnitra důležitá jako dodavatel speciálních vozidel zejména pro Hasičský záchranný sbor. Do budoucna v souvislosti s vývojem bezpečnostní situace však nelze vyloučit ani zavedení obrněných vozidel na podvozku Tatra u Policie České republiky. Vozy Tatra se ukázaly jako účinný pomocník také při ničivých povodních a při řešení jejich na Moravě v roce 1997 a 2010, stejně jako v Čechách v letech 2002 a 2013.
 
Na setkání byly panu ministru Chovancovi nejprve formou prezentace představeny automobilka TATRA TRUCKS a výrobce obrněných vozidel TATRA DEFENCE VEHICLE, následně pan ministr s doprovodem navštívil montážní linky obou společností a seznámil se s výrobními postupy. Poté se návštěva přemístila na polygon, kde došlo ke statickým i dynamickým ukázkám vozidel TATRA TRUCKS.
 
Ministr Chovanec tak spatřil zásahové vozidlo TATRA FORCE 6×6 s cisternovou automobilovou stříkačkou, evakuační/logistické vozidlo TATRA FORCE 8×8 určené pro Integrované záchranné sbory, obrněné vozidlo TITUS 6×6, speciál pyrotechnické služby Policie České republiky, vozidlo TATRA FORCE 8x8m, které se podílí na likvidaci nehody ve Vrběticích, dále pak komerční vozidlo TATRA PHOENIX 8×8 se sklápěčem. Na prezentaci nechyběl ani závodní dakarský speciál.
 
„Zájem pana ministra Chovance o Tatru vnímáme velmi pozitivně. Byla pro nás čest ho po areálu osobně provést a prezentovat mu naši produkci. Vozy Tatra tvoří základ vozového parku jak jednotek profesionálních, tak dobrovolných hasičů a těší nás, že tato spolupráce úspěšně pokračuje. Pokud budou mít bezpečnostní a záchranné složky v rezortu MVČR další potřeby, můžou se spolehnout na naši automobilku jako na strategického národního dodavatele speciálních vozidel,“ komentoval návštěvu ministra vnitra Martin Bednarz, generální ředitel společnosti TATRA TRUCKS.
 
O TATRA TRUCKS a.s.
Akciová společnost TATRA TRUCKS převzala v roce 2013 světoznámou kopřivnickou automobilku a po změně vlastnické struktury prošla úspěšnou restrukturalizací. Kromě standardizovaných modelových řad vyrábí i speciální nákladní vozidla na míru požadavkům klienta. Osmdesát procent produkce automobilky je určeno k exportu. Ke konci roku 2015 zaměstnávala TATRA TRUCKS 900 kmenových zaměstnanců v mateřské společnosti a 610 ve dvou dceřiných společnostech zaměřených zejména na slévárenství a kovárenství. Na konci roku 2014 byl zahájen prodej nové generace vozů TATRA PHOENIX Euro 6. V roce 2015 společnost vyrobila 858 vozidel.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button