Motorismus

Coca-Cola HBC bude své nápoje rozvážet dodávkami na CNG

Coca-Cola HBC obnovuje vozový park a v souladu se svou strategií udržitelnosti dává přednost ekologickým technologiím. Nově totiž pořídila flotilu 36 aut VW Caddy na stlačený zemní plyn (CNG).

Dohromady má nyní firma 52 vozidel na alternativní pohon a do 3 let plánuje přesun na ekologičtější alternativu i pro celý zbytek flotily čítající 530 aut.  

Přečtěte si také

Motivace k obměně vozového parku byla zejména ekologická – udržitelnost, nižší emise (nejen z výroby, ale i recyklace vozu či z výroby pohonných hmot): „My v Coca-Cole bereme klimatické změny, udržitelnost, cirkulární ekonomiku a další environmentální témata velmi vážně. S vědomím dopadu naší činnosti na životní prostředí se snažíme nalézat udržitelná řešení pro současné klimatické problémy opravdu v každém oddělení. CNG tak vyhrálo nejen kvůli svým vlastnostem, ale zejména právě díky dopadu na životního prostředí. Ekologičtější alternativa dopravy by měla v příštím roce přinést snížení emisí CO² až o 11 % za fleet do 3,5 t. Navíc podle dostupných informací jsou CNG vozy ke klimatu ještě šetrnější než elektromobily a akceleruje i infrastruktura plnících stanic,“ uvedl Jan Turek, ředitel ICSC (supply chain) Coca-Cola HBC Česko a Slovensko.

Firma snižování emisí řeší nejen ve svých provozech, ale i v přepravě. Zkušenosti s vozidly na alternativní pohon již má – využívá nákladní vozidla Mitsubishi Fuso Canter Eco Hybrid pro distribuci zboží v Praze a středních Čechách nebo manažerská vozidla Škoda Superb Combi iV s plug-in hybridním pohonem. Nově do servisní flotily přibude 36 vozidel VW Caddy TGI. Vozy se rozjedou do celé republiky, včetně závodu Natura na Broumovsku.

Flotilu pořídila Coca-Cola HBC ve spolupráci s firmami AutoPalace Group a ALD Automotive na operativní leasing. Vozy VW Caddy 1.4 TGI v provedení MAXI nabízejí nejen dostatek prostoru, ale i vysoký uživatelský komfort, auta jsou vybavená rovněž i kvalitní vestavbou od společnosti FD Servis Praha. Množství zásuvek na součástky, pracovní nářadí a větší komponenty – vše je precizně navrhnuté a propracované pro komfortní práci servisního technika chladících zařízení. Dojezd 550 km na CNG v kombinaci s 120 km na benzín zaručuje dostatečnou mobilitu.

Firma monitoruje i další alternativní pohony, sleduje například využití vodíku v palivových článcích, které mají proti klasickým řadu výhod – především ekologickou čistotu, nižší zátěž na životní prostředí vyšší dojezd atd.

Přečtěte si také

Back to top button