Motorismus

Triton Concept XRT

Triton Concept XRT. Mitsubishi Motors představilo Concept XRT – koncept zbrusu nového pickupu Triton (na některých trzích L200), jehož uvedení na trh je naplánováno na fiskální rok 2023. Koncept XRT je nyní představován na 44. mezinárodním autosalonu v Bangkoku, který se koná od 21. března do 2. dubna 2023.

Triton Concept XRT

Triton je nejprodávanějším modelem Mitsubishi vyráběným v továrně Laemchabang v Thajsku a globálním strategickým vozem exportovaným do přibližně 150 zemí po celém světě. Po prvním úplném přepracování po přibližně devíti letech bude zcela nový Triton již šestou generací středně velkého pickupu značky Mitsubishi a po uvedení na trh v Thajsku ve fiskálním roce 2023 bude postupně uváděn také na trhy v regionu ASEAN, Oceánii a na dalších globálních trzích.

Přečtěte si také

Koncept zcela nového Tritonu, Mitsubishi XRT Concept, se vyznačuje dynamickou přední maskou a robustní kapotou, která pokračuje do strany s výrazným horizontálním stylingem. Koncept XRT je vybaven rozšířenými předními a zadními blatníky a speciálními terénními koly a pneumatikami pro jízdu v blátě, které mu dávají jistotu pro závodění ve vyčerpávajících rallye a dynamiku pro každodenní jízdu terénem. Karoserie má unikátní maskovací design inspirovaný lávovými kameny plnými energie a boky zdobí grafika značky Ralliart s 10 paralelními liniemi, která vyjadřuje vášeň značky Mitsubishi pro řízení.

Na Asia Cross Country Rally 2023 plánuje tým Mitsubishi Ralliart, který získává technickou podporu od Mitsubishi Motors, soutěžit s prototypem cross-country modelu zcela nového Tritonu (specifikace skupiny T1) ve snaze o dosažení druhého vítězství v řadě. Hiroshi Masuoka, dvojnásobný mistr rallye Dakar v letech 2002 a 2003, zůstane ve funkci ředitele týmu a inženýři Mitsubishi Motors budou provádět předběžné testy a doprovázet tým, aby mu poskytli podporu na rally. Mitsubishi Motors využívá odborné znalosti získané z rallye jako zpětnou vazbu při vývoji svých sériových vozů, protože se snaží vytvářet vozy, které poskytují bezpečný a pohodlný požitek z jízdy za každého počasí a na jakémkoliv povrchu.

„Fiskální rok 2023 je pro Mitsubishi Motors důležitým rokem pro urychlení našich aktivit v regionu ASEAN uvedením plně přepracovaného Tritonu a zcela nového kompaktního SUV,“ řekl Takao Kato, prezident a generální ředitel Mitsubishi Motors. „Zcela nový Triton prochází posledními úpravami v rámci přípravy na jeho uvedení na trh, protože jsme po celém světě provedli přísné testy odolnosti a zároveň využili know-how získané z rallyových aktivit. S uváděním nových modelů jako ústředním bodem našich aktivit budeme pokračovat v naší snaze o další růst. Těšte se prosím na budoucnost Mitsubishi Motors.”

Zdroj
Mitsubishi
Back to top button