Silniční doprava

20 vozidel do DFDS

20 vozidel do DFDS. Dnes Volvo Trucks dodává 20 plně elektrických těžkých nákladních vozidel logistické společnosti DFDS ve švédském Göteborgu.

Tato předávka je součástí celkové objednávky na 125 elektrických nákladních vozidel, kterou společnost DFDS zadala společnosti Volvo. Část nové elektrické flotily bude použita k přepravě zboží do a z montážního závodu Volvo Trucks v Göteborgu.

Přečtěte si také

20 vozidel do DFDS

DFDS, největší integrovaná přepravní a logistická společnost v severní Evropě, zadala jednu z největších objednávek na bateriová elektrická nákladní vozidla Volvo – 125 modelů Volvo FM Electric. Nyní 20 z těchto nákladních vozidel začíná svou premiéru v komerčním provozu.

Čtrnáct nákladních vozidel nabíjených pomocí zelené elektřiny bude nasazeno na přepravu do a z továrny na těžká nákladní vozidla Volvo nedaleko Göteborgu. Iniciativa představuje důležitý krok k dosažení cíle udržitelnosti společnosti Volvo Trucks – mít do roku 2040 100% dodavatelský řetězec bez fosilních paliv. Kromě toho čtyři z 20 nákladních vozidel dodaných do DFDS obsahují ocel bez fosilních paliv.

„Pevně věříme v to, že půjdeme příkladem, a začít používat nákladní vozidla s nulovými emisemi v našem vlastním dodavatelském řetězci je důležitou součástí naší strategie k vytvoření udržitelného dopravního systému světové třídy. Jsem opravdu hrdý, že mám na této cestě partnera DFDS,“ vysvětluje Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Nasazení elektrických nákladních vozidel s nulovými emisemi je součástí ambice DFDS stát se do roku 2050 uhlíkově neutrální.

„Náhrada našich konvenčních, dieselových nákladních vozidel alternativami, jako je nákladní vozidlo Volvo FM Electric, bude mít významný dopad na naše uhlíkové emise. Toto úsilí však vyžaduje mnohem více než finanční investice. Aby se naše ambice v oblasti klimatu staly skutečností, je důležité spolupracovat s poskytovateli energie a průmyslovými lídry, jako je Volvo Trucks. Přechod vyžaduje správnou infrastrukturu a spolupráci napříč různými oblastmi společnosti. Této změny nelze dosáhnout bez spolupráce s ostatními,“ říká Niklas Andersson, výkonný viceprezident a vedoucí divize logistiky ve společnosti DFDS.

Od zahájení výroby plně elektrických nákladních vozidel v roce 2019 společnost Volvo Trucks prodala více než 4 300 elektrických nákladních vozidel ve více než 38 zemích po celém světě. 

Volvo v současnosti nabízí nejkompletnější produktovou řadu v oboru se šesti elektrickými modely v sériové výrobě, které zajišťují velmi širokou škálu přeprav ve městech a mezi nimi. Globálním cílem společnosti Volvo Trucks je, že v roce 2030 bude 50 % všech nových prodávaných nákladních vozidel elektrických.

Zdroj
Volvo Trucks

Přečtěte si také

Back to top button