Silniční doprava

BusLine na Pardubicku

BusLine na Pardubicku. Dalším krajem, kde dopravní skupina BusLine začne poskytovat své dopravní služby, se od neděle 12. června stane Pardubicko. Autobusy se známým zeleným jelenem budou deset let vozit cestující na Jevíčsku, Ústeckoorlicku, Lanškrounsku a Litomyšlsku.

Slavnostní představení společnosti před spuštěním provozu na linkách Pardubického kraje proběhne v sobotu 11. června dopoledne na náměstí v Lanškrouně. Dvouhodinový pořad od 9 hodin moderuje místní rodák Roman Šebrle, budoucím cestujícím se tu představí jak historické autobusy ze sbírek dopravní skupiny BusLine tak moderní autobusy SOR či ISUZU. Vstup pro návštěvníky je samozřejmě zdarma a všichni se mohou těšit na řadu soutěží.

Přečtěte si také

BusLine na Pardubicku

Michal Hanč, jednatel zastřešující organizace BusLine Holding ke spuštění nových linek říká: „Na úspěchy v pardubických tendrech jsme velmi hrdí. Jsme přesvědčeni, že i cestující budou kvitovat nový standard dopravního komfortu, který jim od neděle budeme poskytovat.“ Jedním dechem však dodává: „Příprava nových oblastí je vždycky napínavá, letos to máme zpestřeno ještě skokovým nárůstem cen pohonných hmot, složitou situací s vjezdy na některá autobusová nádraží a hlavně kritickým nedostatkem řidičů. Musíme tlačit zodpovědné orgány k systémovému řešení tohoto problému, neboť doprava je tou „krví“ ekonomiky, která nesmí přestat proudit. Pokud však budou řidiči i nadále ubývat tempem jako dosud, všem nám hrozí „dopravní black-out““, uzavírá Hanč.

BusLine na Pardubicku

Většinu autobusů dodá východočeský výrobce SOR Libchavy, což je součástí firemní strategie BusLine upřednostňovat české výrobce a dodavatele. Na části linek jsou pak nasazeny nízkokapacitní autobusy, které dodává ISUZU prostřednictvím svého českého partnera Turancar. 

Dopravní skupina BusLine je součástí první pětky autobusových dopravců v České republice. Má 30 let tradici, disponuje 700 autobusy, zaměstnává přes 1000 lidí a ročně ujede 35 milionů kilometrů. Základnu má v Libereckém kraji, ale své služby poskytuje i v krajích Královéhradeckém a Jihočeském, své linky pak provozuje i mezi Prahou a městy či horami na severu Čech. 

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button