Silniční doprava

DAF má novou mobilní aplikaci Connect, která pomůže snížit spotřebu

DAF Connect dokáže optimalizovat chování řidiče prostřednictvím jeho mobilního telefonu. Dispečerům nebo manažerům vozových parků a řidičům nabízí možnost vzájemně sdílet informace o jízdách a ukládat je v centrálním úložišti dat.

Většina vozidel, která sjíždí z výrobní linky ve společnosti DAF, je vybavena platformou pro správu vozového parku DAF Connect. Tento systém nabízí manažerům vozového parku a dispečerům náhled v reálném čase na výkonnost jejich vozidel a logistických procesů prostřednictvím online portálu. Integrovaná karta (ekologického) hodnocení řidiče Eco SCORE Card jim rovněž umožňuje sledovat efektivitu jeho stylu jízdy.

Díky nové aplikaci DAF Connect rozšiřuje společnost DAF dále své služby platformy pro správu vozového parku. Aplikace, která je dostupná prostřednictvím obchodu Google Play a App Store, je přímo propojena s kartou Eco SCORE Card a ukazuje řidiči nápovědu pro zlepšení efektivity jeho jízdy. Například to, že má třeba plynule zrychlovat nebo dříve využít setrvačnost vozidla či lépe předvídat dopravní situaci. Vysvětlení použití tempomatu je jasné, stejně jako doba chodu motoru ve volnoběžných otáčkách. Vše se zobrazuje na přístrojové desce, která řidiči nabízí okamžité tipy, jak efektivněji řídit vozidlo.

Jorg Wijnands, marketingový manažer služby DAF Connect, v této souvislosti uvádí: „Řidič, který ví, jak řídit co nejefektivněji, může snížit roční provozní náklady o tisíce eur. Všimli jsme si také, že roste počet našich zákazníků, kteří odměňují své řidiče, jejichž karta Eco SCORE Card ukazuje, že řídí efektivněji než ostatní.“

Aplikace DAF Connect umožňuje řidičům analyzovat jejich výkon nejen za posledních 24 hodin, ale také za předchozí týden, měsíc, čtvrtletí, nebo dokonce za celý rok. Vzhledem k tomu, že je aplikace propojena s kartou řidiče, má řidič či řidička vždy přístup ke svým výkonnostním záznamům, bez ohledu na to, které vozidlo DAF řídí, i když pracuje pro několik různých zaměstnavatelů.

Další funkcí aplikace DAF Connect je možnost komunikace dispečerů a majitelů vozového parku s řidičem prostřednictvím platformy DAF Connect o časových plánech, trase a dalších logistických problémech. Jejich otázky se zobrazují na mobilních telefonech řidičů a lze na ně odpovědět stisknutím tlačítka. Veškerá komunikace mezi řidičem a domovskou základnou se následně uloží v centrálním úložišti. Díky tomu je přístup ke všem potřebným informacím třeba po výměně směny v dispečinku.

Přečtěte si také

Back to top button