Silniční doprava

Eurowag aktualizoval svou aplikaci

Eurowag připravil novou verzi své mobilní aplikace, která přináší zcela nový design. Hlavně ale ke stávajícím funkcím přidává i řadu funkcionalit z klientského portálu, jako je on-line znalost cen paliv nebo přehled o transakcích. Přidává i plánování tras s kamionovými parametry.

Mobilní aplikace Eurowag doposud sloužila uživatelům především pro hledání čerpacích stanic a při plánování tras. Tyto základní funkcionality samozřejmě zůstaly zachovány, byly ale dále rozšířeny a výrazně vylepšeny. Změnila se také grafika uživatelského rozhraní, která využívá 3D motivy a pracuje už s novou vizuální identitou společnosti Eurowag.

Řidič a manažer

„Všechno, co potřebujete, máte u sebe v kapse.“ Tak by se asi dal shrnout hlavní cíl nové verze aplikace, za kterou stojí slovenský Sygic (je součástí Eurowagu). Snahou bylo nabídnout funkcionality z klientského portálu Eurowag i v mobilní aplikaci. Aplikace proto nyní umožňuje přihlášení do aplikace použitím Eurowag účtu, na jehož základě jsou následně dostupné různé služby. Základní rozdělení je na řidiče a manažera. Řidiči si sami mohou nastavit svůj profil, který pak jen následně schválí majitel, jenž má jako jediný k tomu autorizaci.

Nově ceny paliv

Základní funkcí aplikace je i nadále vše okolo hledání čerpacích stanic, filtrování podle dostupných služeb či paliva, a to i těch alternativních jako LNG. Vůbec poprvé se ale v aplikaci objeví tzv. týdenní ceny, které dosud byly vidět výhradně na klientském portálu. Tyto ceny se neustále on-line aktualizují, což samozřejmě usnadňuje případné plánování. Manažer nebo řidič si také nově může sestavit tzv. „Favourite list“ svých stanic, a to podle různých kritérií.

Plánování pro kamiony

Zcela novou funkcionalitou, která bude k dispozici pouze po přihlášení, je plánování trasy s parametry pro nákladní vozy. Díky Sygicu, který stojí za jednou z nejstahovanějších kamioňáckých navigačních aplikací, se tak do plánování tras po celé Evropě dostala možnost zvolit si parametry nákladního vozu, jako je délka, výška, hmotnost, a další. Uživatel si ale může nastavit plánování trasy tak, aby se vyhnula konkrétní zemi, nebo placeným úsekům.

Nicméně aplikace jako taková nefunguje jako navigace. Velmi snadno však lze naplánovanou trasu jedním klikem přenést buď do off-line navigace Sygic Truck, nebo do on-line navigace Loard Roads, která funguje na komunitní bázi jako třeba Waze.

Finanční služby

Zatímco plánování trasy je dostupné oběma skupinám uživatelů, manažeři mají přístup i k funkcím souvisejícím se správou a kontrolou transakcí. Majitel firmy si může velmi snadno ve svém mobilu či tabletu zkontrolovat platební transakce, účty, faktury. V plánu pro další update aplikace jsou i transakce kartami včetně jejich správy. Přes aplikaci tak bude možné nastavovat limity karet, různé alarmy a další. Časem se počítá také s propojením na telematiku, tedy s palubními jednotkami, mýtem a atd. Aplikace by měla také fungovat jako virtuální karta pro placení paliva nebo mýta.

Zkontrolujte mobily

Nová verze aplikace Eurowag se do vašich zařízení dostane postupně v rámci aktualizace, jež by měla být postupně uvolněna od první poloviny prosince.

Přečtěte si také

Back to top button