Silniční doprava

Mercedes-Benz dodá 129 kloubových hybridních Citar G do Belgie

Německý výrobce získal jednu z největších zakázek na autobusy ve své historii. Belgický operátor TEC Group si pro města Lutych, Mons a Nivelles v regionu Wallonsko objednal celkem 129 nových kloubových autobusů Citaro G hybrid.

Vozidla budou dodána v kanárkově žluté barvě během, letošního léta. Hybridní pohon autobusu by měl dopravci zajistit snížení emisí CO2 až o 8,5 %.

Nové hybridní autobusy Citaro G pro dopravce TEC jsou velmi dobře vybavené. V závislosti na typu provozu mají tři (příměstský provoz), nebo čtyři dveře (provoz ve městě). Cestující s omezenou schopností pohybu a orientace mohou nastoupit pomocí elektricky ovládaného nástupní plošiny. Samozřejmostí je klimatizovaný interiér, který se může pochlubit podlahou s dřevěným vzhledem. Cestující jistě ocení i sedadla s vysokými opěradly čalouněná kompozitním materiálem z kůže a vláken ve veselém červeném odstínu. Samozřejmostí jsou USB porty pro dobíjení osobních přenosných zařízení.

Kabina řidiče je oddělená od interiéru celoskleněnými dveřmi. Autobusy jsou vybavené aktivním brzdovým asistentem, dále systémy Preventive Brake Assist a Sideguard Assist, který poskytuje podporu při zatáčení včetně detekce chodců.

Pohon obstarává motor OM 936 7,7 l o výkonu 220 kW (299 k), který při rozjezdu a za jízdy podporuje 14kW elektromotor. Ten ale neumí autobus pohánět samostatně.

Přečtěte si také

Back to top button