Silniční doprava

Nová generace Renault Master Red EDITION

Nová generace Renault Master Red EDITION. Značka Renault Trucks oznámila uvedení nové generace lehkých užitkových vozidel Renault Trucks Master Red EDITION, ke kterému dojde v roce 2024. Tato nabídka zahrnuje širokou nabídku nástaveb a podtrhuje závazek Renault Trucks poskytovat řešení přizpůsobená profesionálům na míru. 

Renault Trucks představuje novou generaci Renault Trucks Master Red EDITION: všestranné a propojené lehké užitkové vozidlo, optimalizované pro městský provoz. Ve své elektrické verzi vyniká tichým chodem, při provozu nevypouští žádné emise CO2 a umožňuje neomezený přístup do všech městských oblastí, přičemž zachovává kvalitu života místních obyvatel. 

Přečtěte si také

Díky zcela novému aerodynamickému designu se Renault Trucks Master Red EDITION E-Tech může pochlubit výrazným snížením spotřeby energie, a to až o 21 % ve srovnání s předchozí generací. Elektrické verze s akumulátory o kapacitě 40 kWh nebo 87 kWh umožňují dojezd více než 410 km (dle WLTP).

Verze se spalovacím motorem nabízí novou, účinnější motorovou platformou a produkují mnohem méně C02 emisí. K dispozici jsou výkony od 105 k do 170 k a nová 9stupňová automatická převodovka pro větší potěšení z jízdy.

Nabídka na míru, přizpůsobená každé činnosti

Renault Trucks Master Red EDITION vyniká svojí přizpůsobivostí a řadou možností adaptací. Vozidlo je možné objednat už z výroby se skříňovou nástavbou, jako sklopný valník anebo furgon pro zásilkové služby. Renault Trucks dále nabízí širokou škálu dalších nástaveb a vybavení, které splňují požadavky zákazníků.

Renault Trucks Master Red EDITION je k dispozici v pěti různých provedeních: podvozek s kabinou (L2, L3), plošina k dostavbě (L2, L3), furgon (L2H2, L3H2), furgon s prodlouženou kabinou (L2H2, L3H2) a přepravník osob.

Velké množství mechanických a elektrických předpříprav Renault Trucks Master Red EDITION usnadňuje montáž nástavby. 

Renault Trucks nabízí navíc čtyři volitelné sady pro další personalizaci vozidla: 

  • „Delivery“ pro snadnější doručování 
  • „Parking Assist“ pro snadnější manévrování v centrech měst
  • „Storage“ pro optimalizaci nákladového prostoru  
  • „Driver Assist“ pro maximální bezpečnost řidičů a účastníků silničního provozu

Renault Trucks Master Red EDITION a Renault Trucks Master Red EDITION E-Tech nabízí ve standardní výbavě exkluzivní vybavení pro zvýšení jízdního komfortu: přístrojovou desku přizpůsobenou potřebám řidiče, 10,1palcový sekundární displej, indukční nabíječku a kompatibilitu s Apple CarPlay a Android Auto, přístup ke službám Google, automatickou klimatizaci a velkorysý úložný prostor. Renault Trucks Master Red EDITION E-Tech má ve standardní výbavě také digitální přístrojovou desku. 

Nové pokročilé pomocné asistenty řízení (ADAS) zvyšují bezpečnost a pohodlí při jízdě.  Nový Renault Trucks Master Red EDITION může být vybavený adaptivním tempomatem a omezovačem rychlosti, parkovacími senzory (zadní, přední a boční) s couvací kamerou, systémem varování před opuštěním jízdního pruhu, systémem sledování mrtvého úhlu a rozpoznávaní dopravních značek.  

Díky menšímu poloměru zatáčení nabízí Renault Trucks Master Red EDITION optimální ovladatelnost, která ulehčuje manévrování v městských centrech. 

Renault Trucks Master Red EDITION vyniká výraznými designovými prvky, které jsou symbolem značky: přední maskou s červenou linkou nebo charakteristickými identifikačními štítky Red EDITION po stranách. Červené bezpečnostní pásy, exkluzivní potahy sedadel a koberce doplňují celkový design vozidla. 

Kompletní nabídka služeb pro optimální produktivitu 

Renault Trucks Master Red EDITION je ve své dieselové nebo elektrické verzi plně propojen a otevírá cestu k rozvoji nových specializovaných služeb. Personalizovaný dynamický plán údržby umožňuje plánování a kombinaci servisních úkonů, což zaručuje maximální dostupnost vozidla. Řidiči také dostávají upozornění na stav svého vozidla prostřednictvím speciální aplikace.

Renault Trucks Master Red EDITION E-Tech přichází s komplexní nabídkou služeb speciálně navržených pro elektrická vozidla: 

  • Audit, instalaci a údržbu nabíjecí infrastruktury 
  • Programování a monitorování dobíjení vozidla atd.

Pro celkovou kontrolu nákladů nabízí Renault Trucks Financial Services řadu finančních plánů a na míru šitá řešení pojištění.

Odborné znalosti sítě Renault Trucks v oblasti těžkých nákladních vozidel přinášejí výhody i užitkovým vozidlům  

Zákazníci lehkých užitkových vozidel mohou profitovat z odborných znalostí značky Renault Trucks v oblasti těžkých nákladních vozidel a husté servisní a distribuční sítě (1400 center v Evropě).

Technická specifikace Renault Trucks Master Red EDITION E-Tech

Celková hmotnost vozidla: až 4 t

Užitečné zatížení: až 1 600 kg (podvozek s hmotností 3,5 t bez nástavby)

Kapacita: až 5 europalet 

Elektromotor: Maximální výkon: 105 kW / Maximální krouticí moment: 300 Nm 

Akumulátory: až 87 kWh 

Dojezd: až 400 km s maximální rychlostí 90 km/h 

Doba nabíjení: z 15 % na 80 % za 40 minut (130 kWh)

Kapacita tažného zařízení: až 2,5 t  

Zdroj
Renault Trucks

Přečtěte si také

Back to top button