Silniční doprava

Šumperská Pars nova mění název na Škoda Pars

Ze společnosti Pars nova se stává Škoda Pars. Tradiční česká společnost s významným postavením na domácím trhu v oblasti výroby, modernizací a oprav kolejových vozidel se změnou názvu (obchodní firmy) hrdě hlásí ke skupině Škoda Transportation. Do skupiny, jejíž „značku“ teď přijímá za svou, patří už 13 let. Nový název (obchodní firmu) bude používat od 17. května letošního roku.

„Jsme součástí skupiny Škoda Transportation, která patří mezi významné evropské hráče v oblasti dopravního strojírenství, již 13 let. Jako Škoda Pars budeme na domácím i zahraničním trhu jasně deklarovat svoji příslušnost k této silné, tradiční a mezinárodně proslulé značce. Aktuální téměř půlmiliardová investice pomáhá ve zlepšování výrobních kapacit a také k navýšení počtu zaměstnanců. Věřím, že změna názvu přispěje k dalšímu růstu a rozvoji šumperské společnosti v budoucnosti,“ sdělil Aleš Měrka, generální ředitel Škoda Pars.

Přečtěte si také

Pod křídly mateřské značky Škoda prochází šumperská společnost obdobím velkých investic. Škoda Pars aktuálně do svého výrobního areálu investuje 460 milionů korun, aby navýšila kapacitu výroby a inovovala technologie. Investice jsou zaměřeny na rozšíření výrobních kapacit o 35 % oproti současnosti a další technologickou modernizaci areálu. Díky investicím vznikají nové pracovní pozice s vysokou přidanou hodnotou, které se daří postupně zaplňovat kvalifikovanými pracovníky. Aktuálně společnost zaměstnává přes 800 lidí a je jedním z největších zaměstnavatelů v regionu.

Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může skupina Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo i na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala skupina v loňském roce přes 1,7 miliardy korun. Do rozšiřování výroby v Šumperku, Plzni, Ostravě a finském Otanmäki jde v rámci aktuálních projektů přes 2 miliardy korun a vytváří se přes 2 000 nových pracovních míst.

Skupina Škoda Transportation je součástí Skupiny PPF. Mezi výrobky tradiční české strojírenské značky patří především nízkopodlažní tramvaje, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrické lokomotivy, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídicí a pohonné systémy pro dopravní systémy. Skupinu Škoda Transportation tvoří vedle firmy Škoda Pars řada dalších dceřiných společností, v tuzemsku například Škoda Electric nebo Škoda Vagonka. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává přes pět tisíc lidí. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku apod.

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button