Zprávy

Vláda jmenovala novým státním tajemníkem Ministerstva dopravy Martina Vavřinu

Martin Vavřina druhý zleva.

Novým státním tajemníkem ministerstva dopravy se stane Martin Vavřina. Vláda o tom rozhodla na základě výběrového řízení a předloženého návrhu ministra dopravy. Funkční období nového státního tajemníka je pětileté, na služební místo bude jmenován k 1. únoru letošního roku.
 
Martin Vavřina nastupuje do nové funkce z pozice ředitele legislativního odboru Ministerstva dopravy. Na ministerstvu Vavřina působí 14 let, za tu dobu vystřídal pozice odborného referenta, vedoucího oddělení agend Evropské unie, zastupoval ředitele odboru a vedoucího oddělení dopravní legislativy až po dosavadní pozici ředitele odboru legislativy.
 
Vavřina vystudoval magisterský studijní program Právo a právní věda na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně, věnuje se přednáškové a publikační činnosti v oboru právo, hovoří plynně německy a anglicky.
 
„Martin Vavřina má pro pozici státního tajemníka nejlepší předpoklady z vybíraných pěti uchazečů. Před sebou má za úkol pokračovat v personální a odborné stabilizaci Ministerstva dopravy, nabírání nových pracovníků a zajištění bezproblémového chodu úřadu,“ říká ministr dopravy Dan Ťok.
 
Státním tajemníkem Ministerstva dopravy byl doposud Tomáš Čoček, který nadále bude zastávat funkci prvního náměstka ministra.
 

Přečtěte si také

Back to top button